If I Stay – filmen

If I Stay er en bog, jeg holder rigtig meget af. På trods af dens noget dystre tema – liv og død – så finder jeg den utrolig livsbekræftende. Jeg har ikke på noget tidspunkt været helt oppe at køre over, at der nu også er kommet en film. Alligevel besluttede jeg mig for at se den, for om ikke andet måtte den have noget god musik, tænkte jeg – Mia spiller jo trods alt cello.

Jeg var ikke ovenud begejstret for filmen. Til at begynde med, var personerne helt forkert castet. Adam var slet ikke “min” Adam. Langt fra faktisk. Mia var også off, hun virkede bare for…naturligt smuk? Jeg vænnede mig dog til dem og endte egentlig også med at blive glad nok for dem, så de har jo kunnet noget.

Desværre følte jeg ikke, at filmen dækkede selve kernen i historien særlig godt. Bogen handler om, at Mia skal vælge, om hun vil leve eller dø. Filmen handler om, at Mia er døende, og skal kæmpe for at overleve. Det var først halvvejs, jeg begyndte at fornemme, at hun faktisk havde et valg. Det kunne jeg slet ikke mærke i starten af fimen. Det var jeg ret skuffet over, for det var netop dét, jeg syntes så godt om ved bogen. Jeg syntes, det var noget af det, der gjorde den så livsbekræftende.

Det er stadig en udmærket film, men jeg tror, at havde jeg ikke læst bogen, så havde jeg været forvirret. Så ville jeg ikke have forstået så meget af handlingen, men bare fundet det lidt rodet.
Og så er jeg nød til at sige, at Teddys historie i bogen var den, der næsten påvirkede mig mest. Så sød og uskyldig en dreng… I filmen var han slet ikke nok med! Men sådan er det jo nok altid med ens yndlingspersoner 🙂 Til gengæld var Mias farfar rigtig fin i filmen, han var helt sikkert min yndlingsperson! 🙂

 

Indlægget indeholder affiliate links.

2 thoughts on “If I Stay – filmen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge