Hypnotisørens kærlighed

ItemImageHypnotisørens kærlighed – Liane Moriarty – 427 sider – Politikens Forlag

Hypnose er lidt spændende, synes jeg. Det er en af de ting, jeg ikke helt ved, om jeg skal tro på eller ej. Derfor tiltalte bogen mig også allerede ud fra titlen. Og måden dét emne behandles på i bogen, har gjort mig mere nysgerrig. Så meget, at jeg har fået lyst til selv at prøve det. Hypnose er dog ikke det eneste tema, denne bog tager op. Størstedelen af bogen handler nemlig om stalking.

Bogen er fortalt fra hhv. Ellens synspunkt og stalkerens. Sidstnævnte tror jeg er for at man skal få medlidenhed med hende, eller kunne forstå hendes bevæggrunde. Det lykkedes tildels – jeg fik aldrig medlidenhed med hende og selvom jeg godt forstod, hvorfor hun gjorde det, så forstod jeg det alligevel ikke helt. Jeg blev ikke grebet af det der “det er også rigtigt, jeg kan egentlig godt følge hende,” som man kan opleve i nogle bøger.
Ellens person var ret spændende, måske mest i kraft af hendes profession. Ligeledes var Patrick ret spændende, jeg var meget nysgerrig på hele hans fortid. Og den personudvikling bogen byder på, primært Patricks, var virkelig god. Jeg følte, at jeg fik indblik i flere forskellige stadier af deres (følelses)liv, og det var rigtig godt.

Jeg undrede mig over, at jeg faktisk sad og holdt lidt med Ellen omkring Patricks fortid, for jeg troede egentlig, at jeg var mere forstående end det. Det var jeg åbenbart ikke… Men bare det, at bogen kunne få mig til at tænke sådan, det synes jeg virkelig var en styrke.
Noget af det, der til gengæld trækker bogen ned for mig, det er slutningen. Jeg synes, det var lidt for romanticerence og lidt for meget. Stalkerens “andet liv” – altså det, der ikke handlede om Patrick – var jeg også lidt træt af, jeg kunne godt have ønsket, at det var lidt mere kompliceret og komplekst. Men alt i lt var det faktisk en rigtig god bog, som jeg er virkelig glad for at have læst. Liane Moriarty skriver virkelig gribende, og jeg glæder mig til at læse mere af hende.

ny4

Resumé: Hvad gør en mand interessant? Sådan rigtig interessant?
At han er pæn? Ja, det er godt – og pæn, det ER Patrick, som terapeuten Ellen O’Farrell tumler ind i midt i sit i forvejen omtumlede kærlighedsliv. Han er også single, Patrick. Han har et godt job og det lader til, at han kan lide hende på samme måde, som hun kan lide ham.
Og så er der lige den ekstra ting, der gør ham virkelig spændende: Der er en anden, der vil have ham. Patrick har en stalker. Hans ekskæreste er slet ikke så færdig med ham, som han er med hende. Og det er jo interessant.
Faktisk er det så interessant, at Ellen får uimodståelig trang til at møde hende. Til at lære stalkeren at kende. Hun ved bare ikke, at lige præcis det, har hun allerede gjort.underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge