Hvad er din yndlingsgenre?

Jeg tripper lidt, flytter vægten fra den ene fod over til den anden. “Øh, bøh…hvad er din?”

Ovenstående plejer nogenlunde at være min reaktion til det pinagtige spørgsmål omkring yndlingsgenrer. Sagen er nemlig, at jeg ikke kan svare på det. Er det i grunden så vigtigt? Det synes jeg ikke. Det afhænger jo af en masse ting; humør, årstider, arbejdsmængde osv.

I øjeblikket befinder jeg mig i en overgangsfase. Jeg vil gerne læse lidt mere seriøs voksen litteratur. Misforstå mig ikke, jeg nyder virkelig Young Adult genren, men for hver bog jeg læser i den genre, bliver jeg sulten efter noget lidt tungere. Det er helt fantastisk at koble af til Young Adult bøger, men jeg har behov for mere. Sådan har jeg det også med chick-lit. Genren er dejlig let, som regel også opløftende, men jeg har bare behov for mere, når jeg afslutter en sådan bog. I virkeligheden gælder dette indenfor mange genrer. Lige nu er jeg i en periode, hvor jeg læser mindre og mindre ungdom, mens det om sommeren ofte er de lette genrer jeg sværger til. Hvorfor det lige er sådan, det ved jeg ikke.
Er det ikke ligemeget hvad genre bogen er, hvis vi nyder den? Hvorfor afgrænse sig selv? Jeg har prøvet kræfter med de fleste genrer efterhånden, og selvfølgelig er der noget jeg er mere begejstret for end andet, men det skal ikke afholde mig fra at læse flere bøger i samme genre. Man kan jo altid være uheldig og støde ind i noget, man ikke bryder sig om. Selvfølgelig kan man også få så mange dårlige oplevelser med en given genre, at man helt opgiver den, det er også okay. Der har jeg selv været. Men en yndlingsgenre, dét har jeg altså ikke. Biografi, krimi, romantik, gys, realisme, ungdom, historie. Giv mig det og jeg vil prøve det af. Bryder jeg mig ikke om det, så giv mig en anden. Jeg er sikker på, der er bøger indenfor enhver genre, som vil være noget for mig, det handler bare om at lede længe nok.

2 thoughts on “Hvad er din yndlingsgenre?

  1. Jeg har en forkærlighed for krimier, men har det som dig: Ind i mellem kræver det afveksling. Denne gang stod den på “London” af Edward Rutherford. Rigtig god historisk roman (eller mursten?)
    – L-

  2. Hvis jeg skal vælge en genre, må jeg nok indrømme at jeg er krimifan… Jeg elsker en god krimi, men egentlig kan jeg godt lide mange forskellige genrer – fantasy, chicklit, historiske romaner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge