Hunden Ib – Rimeligt gode historier

Hunden Ib – Rimeligt gode historier – Peter Nordahl & Rasmus Bregnhøi – 112 sider

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

God højtlæsningsbog for de mindste
Hunden Ib er de små børns gode ven. Og det forstår man godt, når man har læst de fire historier i denne bog. Der er masser af farverige illustrationer og historierne er små og korte, så alle kan være med. De er fyldt med humor og egner sig rigtig godt til at blive læst højt.

De fire historier minder meget om hinanden i deres opbygning, tempo og skrivestil. Der er ikke mange ord på hver side, så der kræves ikke den store tålmodighed hos de, der lytter med. Samtidig er det heller ikke nødvendigt at være en øvet oplæser. Sproget flyder rigtig godt, der er ingen grimme overraskelser, eller ord og sætninger, der er svære at sige. På den måde er det altså en samling historier, der er til at kaste sig over.

Jeg er sikker på, at det vil være et hit blandt de små, at historierne minder så meget om hinanden. Ib er en opfindsom hund, med en stemme som børnene helt sikkert vil lytte efter. Samtidig er han sjov og kærlig, og han taler på intet tidspunkt ned til dem. Det er en bog, hvis formål er at underholde, og det formår den til fulde at gøre.

Jeg kan godt lide ideen om, at man nu har samlet nogle flere historier om Ib i én bog, så det får format af at være en vaskeægte højtlæsningsbog. Siderne er kraftige, men jeg kunne godt have tænkt mig, at de var lige det tykkere, så de holdt lidt længere. Med det sagt, så er det en rigtig fin bog, som vil pryde enhver bogreol på et børneværelse. Både hos pigerne og drengene.

Ib er de mindste børns heltemodige hundeven, som oplever lidt af hvert, der også vil få de voksne til at klukke. Der findes faktisk ikke det problem, Ib ikke kan finde en løsning på, og det ender altid med nogle rimeligt gode historier. Læs med i denne bog, og du vil se, at selv en lille hund kan tænke sig rigtig godt om og finde på mange finurligheder… I bogen er der også en Hunden Ib godnatsang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge