How I Live Now

1145519
How I Live Now – Meg Rosoff – 211 sider – Penguin

“Every war has turning points and every person too.”
Fifteen-year-old Daisy is sent from Manhattan to England to visit her aunt and cousins she’s never met: three boys near her age, and their little sister. Her aunt goes away on business soon after Daisy arrives. The next day bombs go off as London is attacked and occupied by an unnamed enemy.
As power fails, and systems fail, the farm becomes more isolated. Despite the war, it’s a kind of Eden, with no adults in charge and no rules, a place where Daisy’s uncanny bond with her cousins grows into something rare and extraordinary. 
But the war is everywhere, and Daisy and her cousins must lead each other into a world that is unknown in the scariest, most elemental way.

• • •

Det her er ikke en dårlig bog. Det var bare ikke noget for mig.

Jeg kedede mig gennem hele bogen, og var generelt ligeglad med personerne, plottet og skrivestilen. Det var slet ikke noget for mig.
For at starte med det værste først:
Skrivestilen irriterede mig så meget! Det hele var skrevet fra Daisys synsvinkel og det var overhovedet ingen dialog i bogen. Slet ingen, nul og niks! Samtidig var tegnsætningen rimelig træls, den gjorde i hvert fald intet godt for mig. Der var i et (mislykket) kunstigt forsøg på at være moderne, brugt meget få tegn. Så træls og forstyrrende for læserytmen.

Personerne betød som sagt heller ikke rigtig noget for mig, jeg var komplet ligeglad. Pånær lige de sidste 20 sider. Der trådte Edmond i karakter for alvor (haha!) Men det er altså bare ikke nok til at opveje hele bogen for mig.
Jeg ventede desværre forgæves på en karakterudvikling, for helt ærligt, hvem ændrer sig ikke, når der lige pludselig udbryder krig? Og unge mennesker udvikler sig jo i forvejen rigtig meget. Men nej. Jeg så det bare ikke så meget i den her bog, som jeg havde håbet på. Måske var bogen bare for kort?

I forhold til bogens plot, så var jeg ret træt af, at Daisys far – han sendte hende over for at bo med tanten! – ringede for at checke op på hende, da krigen brød ud, men tanten, som jo skulle være den ansvarlige, hun stak af til Norge og ringede ikke hjem – hverken for at tjekke op på Daisy eller egne børn. Wtf?!

ny2

2 thoughts on “How I Live Now

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge