Girl Online (Girl Online #1)

25913893Girl Online – Zoe Sugg – Girl Online #1 – 372 sider – Gyldendal

I bogen møder vi Penny, som har en stor hemmelig. Ingen ved, at det er hende, som er bloggeren Girl Online. På bloggen kan hun dele sine inderste tanker og følelser og være helt sig selv. Hun skriver anonymt om skolen, drenge, sin skøre familie og de panikanfald, som fylder mere og mere i hendes liv. Penny får sit livs eventyr, da hendes familie tager hende med til New York. Her møder hun den smukke guitarist Noah, som er alt, hvad hun nogensinde har drømt om.

Men Noah har også en hemmelighed. En hemmelig som vender op og ned på Pennys liv…

ny4Likes:

• Coveret henvender sig nok primært til piger. Alligevel blev jeg noget overrasket over, hvor tøset bogen var. Det gjorde mig ikke noget, det var faktisk helt hyggeligt. Det er ikke så tit, jeg får fat i den slags bøger længere, så jeg nyder det når det er. Samtidig flød sproget også meget let og den var ekstrem nem og hurtig at læse.

• Persongalleriet. Åh, hvor var det skønt. Elliot var simpelthen den bedste ♥ Og Tom, hvor var han dog en skøn storebror. Ja, og Bella var en fantastisk lillesøster og hun var især skrevet godt. Jeg har selv en noget yngre søster, og jeg kan godt huske hvordan det var, da jeg begyndte at kigge på drenge og hun rendte mig i hælene 😉 Det var så præcist ramt i den her bog.

• Jubii! En ungdomsbog, hvor forældrene er mere eller mindre tilstede. Hvor var det bare skønt. De var tilmed rigtig flinke og også forholdsvis fornuftige. Det er desværre ikke en selvfølge, så jeg blev rigtig glad over det. Jeg kunne også rigtig godt lide dem, så det har nok også haft lidt at sige.

• De udfordringer og problemer Penny har er noget, jeg tror de fleste teenagere vil kunne nikke genkendende til. Det kan godt være, der er værre ting i verden, men teenage problemer kan godt føles som om, de er ‘det værste, der nogensinde er sket/kan ske,’ og det tager man højde for i bogen. Det kunne jeg godt lide. Måden de sociale medier bliver flettet ind på er også fin, det er hverken for meget eller for lidt.

Dislikes:

• Selvom bogen var nem at læse, så var det ikke altid, sproget var lige godt. En masse ting blev gentaget igen og igen, og det var bare ikke nødvendigt. Første gang troede jeg faktisk, det var en fejl. Det irriterede mig lidt og det kunne godt have været undværet. Jeg forstår godt, det var fordi det fyldte meget i Pennys liv, men meget af det, der blev gentaget, var alligevel en så stor del af handlingen, at man ikke havde glemt det.

• To små detaljer, jeg studsede over:
1) Penny slukkede sin telefon hver nat og ofte også om dagen. Okay, fint nok at hun vil have en pause, men hvad så med lydløs? Altså, ikke at jeg er modstander af at hun gør det, men det var bare ikke særlig realistisk. Jeg mener, hvor mange 15-16-årige slukker sin mobil så ofte?
2) De kommentarer, Penny fik på sin blog, hold da op, hvor var de korte og meget ‘vage.’ Jeg ved ikke, om det er fordi, vi kun så uddrag fra kommentarerne, og derfor ikke fik dem i deres fiktive fulde længde, men det virkede i hvert fald som utrolig korte kommentarer.

Ekstra:

Jeg ville ønske, nogen havde fortalt mig, at bogen foregår henover julen. Det var lidt underligt at sidde og læse om jul og sne midt om sommeren. Nu har jeg sagt det videre…

Bogens format, den måde den er sat op på og føles når man sidder med den, den er simpelthen spot on! Det er så meget mig! Jeg taler ikke om, hvordan coveret ser ud, men den måde det er ‘bestemt’ firkantet på…jeg elsker det!underskrift

Bogen er stillet til rådighed af Gyldendal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge