Girl Against the Universe

26156199

Girl Against the Universe – Paula Stokes – 382 sider

Jeg havde store forventninger til den her bog, for jeg er stor fan af Paula og hendes bøger. Alligevel forventede jeg ikke, at den her bog ville komme til at betyde så meget for mig, som var tilfældet.

Det her er en historie om en pige, der virkelig prøver at holde sig oven vande, men hele tiden er ved at drukne alligevel. Det er nok noget, de fleste af os kan relatere til. Den handler om at være bange for, at der sker andre folk noget, mere end at være bange for selv at komme noget til. Om at tage for meget ansvar og om “survivor’s guilt”. Jeg tror, det er noget, de fleste kender til, i større eller mindre grad. Og det er lige præcis dét, der gør den her bog så god: Den er så utrolig let at relatere til!

Jeg ved ikke om jeg ligefrem lærte noget af bogen, men den fik mig i hvert fald til at tænke over nogle ting. Ting, som egentlig bare har hobet sig op over længere tid, og som jeg nu var i stand til at tage frem og tænke over og få styr på. Jeg ved ikke, om jeg ville have oparbejdet det mod alene, men den her bog inspirerede mig i hvert fald til bare at gøre det, og det er jeg ret taknemmelig for.

“Time doesn’t heal anything. It’s like drinking. The best it can do is help you forget, if you’re lucky.”

Jeg var vild med Maguire. Jeg elskede psykologen. Og Jordy var en fantastisk person også. Så var der Tom, Maguires stedfar, som også bare virkelig var fantastisk. Hans og Maguires forhold til hinanden var simpelthen bare så fantastisk at læse om, den gjorde mig virkelig glad.

Måden hvorpå Maguire blev forelsket, men stadig have problemer var også utrolig realistisk. Kærlighed og forelskelse får jo altså ikke bare alle andre problemer til at fordufte med det samme! Det kræver hårdt arbejde. Den her bog ramte hovedet på sømmet ift. det aspekt. Jeg tænker, at det her godt kunne være en af de bøger, der er med til at nedbryde tabu. Det håber jeg i hvert fald, for den beskriver det så godt, det med at føle sig i vejen, i stykker og forkert.

Skrivestilen var jeg også rigtig glad for. Bogen er fuld af humør, hjerte og kloge ord. Den fik mig til at gå fra at grine til at få våde øjne på ganske kort tid. Jeg er ligeglad hvad Paula Stokes skriver, for jeg vil læse det hele.

top

Maguire is bad luck.

No matter how many charms she buys off the internet or good luck rituals she performs each morning, horrible things happen when Maguire is around. Like that time the roller coaster jumped off its tracks. Or the time the house next door caught on fire. Or that time her brother, father, and uncle were all killed in a car crash—and Maguire walked away with barely a scratch.
It’s safest for Maguire to hide out in her room, where she can cause less damage and avoid new people who she could hurt. But then she meets Jordy, an aspiring tennis star. Jordy is confident, talented, and lucky, and he’s convinced he can help Maguire break her unlucky streak. Maguire knows that the best thing she can do for Jordy is to stay away. But it turns out staying away may be harder than she thought.
underskrift

3 thoughts on “Girl Against the Universe

  1. Pingback: By the Book tag | Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge