Frit fald

UnavngivetFrit fald – Elise Harritz Hansen – 54 sider – Mellemgaard

Digtsamlingen Frit fald er en stærk debut, hvis hudløse tekster tager livtag med alt det ubærlige i tilværelsen.

Frit fald handler om de smertefulde ting i livet. Om døden, der kommer tager det, man holder allermest af. Om den skræmmende kærlighed, som man redningsløst styrtes ned i. Om at blive svigtet af dem, der skulle elske og passe på én.

Digtene er vokset frem af Elise Hansens egne barske livserfaringer. Det at skrive digtene har været en måde at komme overens med det smertefulde på, en måde at håndtere sit liv på. På den måde er digtene meget personlige, men de grundlæggende erfaringer, som de sætter ord på, vil vi alle kunne genkende fra vores eget liv.

• • •

En kort fornøjelse. I hvert fald en kort bog. Jeg kan sagtens se, hvad formålet med digtene har været, og jeg synes det er en rigtig fornuftig måde, at bearbejde ting på. Desværre følte jeg mig ikke hverken rørt eller påvirket af digtene. Sproget føltes ”tvunget” på en eller anden måde. Der blev prøvet lidt for hårdt at komme op med rimord, og det betød, at rigtig mange vendinger og ord gik igen i digtene. Variationen var ganske simpelt ikke stor nok. Ydermere syntes jeg, at digtene var for lige til, men det er nok mere en smagssag; personligt elsker jeg, når de er lidt mere kryptiske og man kan tolke sin egen mening ind i dem.

Jeg kan sagtens identificere mig med mange af digtene, og med det, forfatteren har oplevet. Derfor gør det også lidt mere ondt end normalt, når jeg må erkende, at jeg ikke rigtig brød mig om bogen. Det, at man sætter sig ned og skriver, er en rigtig fin idé, som jeg har sagt, men de burde måske ikke have forladt skrivebordsskuffen. Når det så er sagt, så tror jeg ikke, at det her nødvendigvis er det sidste vi får at se til Elise. Et par års mere erfaring, så tror jeg godt, det kunne blive til noget.

ny2

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren.

2 thoughts on “Frit fald

  1. Hej.
    Jeg synes det dårligt anmeldt af en professionel anmelder. Du har valgt at give 2/5 af “hunde”. Denne digtsamling fortjener helt klart 4-5 “hunde”, da det er et pragteksemplar af en debut!

    • Der er noget, du har misforstået. Jeg er ikke professionel anmelder. Jeg får ikke noget for at anmelde, men gør det udelukkende på frivillig basis. Derfor er mine anmeldelser også subjektive. Men lad mig da høre din begrundelse for, hvorfor den skal have 4-5 stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge