Fredag lørdag søndag

UdklipFredag lørdag søndag – Christine Lind DItlevsen – 142 sider – Høst & Søn

Lige siden denne bog udkom, har jeg været interesseret i den. Der var bare noget over den, som tiltalte mig rigtig meget. Nu har jeg fået den læst, og det er jeg egentlig glad for. Den var meget anderledes, end jeg havde forventet. Jeg havde en forventning om, at den ville være fortalt mere eller mindre igennem statusopdateringer, men det var den ikke. I stedet var det gennem utrolig lange og hurtige sætninger. Jeg blev jo næsten helt stresset af at læse nogle af dem. De indeholdt nemlig hver især utrolig meget information. Jeg tror, det er pga. det meget specielle sprog, at bogen har fået en så blandet modtagelse i bogbloggerland, men jeg var faktisk ret glad for det, jeg syntes det fungerede rigtig godt, og var nok også en af bogens største styrker, set fra mit synspunkt.

Persongalleriet var udmærket, selvom jeg dog ikke rigtig følte, at jeg kunne identificere mig med nogen af dem. Kat var for meget, den måde hun behandlede andre folk på, det var ikke særlig pænt. Så var der Tobias, hvad i alverden var han nu for en? Og hendes roommate? Nej, det var ikke lige mig. Jeg havde også lidt svært ved at finde ud af, hvor gamle de skulle forestille at være, for de virkede ikke helt modne nok til at være flyttet hjemmefra, men altså.
Personudviklingen var der, men det gik lidt for stærkt hen imod slutningen. Det skyldes nok, at bogen jo foregår over en weekend, men personligt har jeg bare svært ved at forstå, hvor hurtigt Kat kunne ændre sig så meget. Jeg forstår dog godt, hvorfor det er sådan i bogen.

Handlingsmæssigt så går det rigtig stærkt i den her bog! Jeg har svært ved at sætte mig ind i, hvor meget fart over feltet der er i de her personers liv. Der sker utrolig mange ting i deres weekend, og jeg vil da håbe for dem, at der her var en af de vildere weekender, og ikke sådan deres standard weekender ser ud. Jeg blev træt bare af at læse om det. Det fungerede dog fint, fordi det var med til at give et billede af, hvem de forskellige var som personer.

En bog med fart over feltet, og hvor man skal holde tungen lige i munden for at kunne følge med, men absolut værd at læse for dens hudløse ærlighed, samt det unikke sprog.

ny4

Resumé: Bevæbnet med sin smartphone sejler Kat ud af ugen og ind i weekendens høje bølgegang. Men byen er et hav, og under overfladen gemmer sig en alvor, der i brudstykker viser en anden side af Kats virkelighed, #udenfilter.

fredag lørdag søndag fortæller en evigt aktuel historie om et ungt menneskes rodløse færd ud i storbyen og livet. Men samtidig afspejler romanens autentiske sprog og tone en tidstypisk lige-nu-og-her-virkelighed, hvor livet opleves gennem de sociale medier.

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge