Fantasyfestival 2015

Jeg var en af de mange, der i weekenden var til Fantasyfestival i Esbjerg. Jeg havde glædet mig meget, og endte egentlig med at blive bange for, om jeg bare ville blive skuffet. Det blev jeg ikke.

Da jeg ankom kiggede jeg mig lidt omkring for så at ende ved Tellerups stand. De havde taget messetilbuddene med, så det var jeg særdeles godt tilfreds med, og fik også lidt nyt med hjem. Jeg havde på forhånd planlagt, at jeg skulle have de fire bøger i serien Løvindens sang af Tamora Pierce og Udvalgt – Dæmondræberen #2. Det blev dog til lidt mere end det, hvad jeg også havde regnet med.
Derefter tullede jeg lidt rundt og endte med at møde Kathrine, som jeg fulgtes med det meste af tiden på messen. Det var rigtig hyggeligt at møde en masse bloggere, som jeg jo ikke rigtig har set siden efteråret. Sidst på eftermiddagen var jeg til foredrag med Kenneth Bøgh Andersen, som læste op af den nye bog i serien om Den store djævlekrig. Han var virkelig spændende at høre på! Jeg har i hvert fald fået lyst til at læse resten af serien med det samme – desværre var de bare lidt for dyre på messen.

storagesdcard0DCIMCamera1425742897617Jeg fik også signeret bøger af ham og Haidi Wigger Klaris.

DSC_0015

DSC_0013Jeg fik også sagt hej til Louise Haiberg, som havde Revolution – Dæmondræberen #3 med til mig. Så fik jeg selvfølgelig en lille krusedulle i de to bøger af hende. Og igen må jeg bare beundre hendes håndskrift. Jeg får sådan lyst til at sætte med ned og øve mig i min egen… 😛

Søndag kom jeg tidligt derover, for jeg ville gerne nå at få signeret mine bøger af Tamora Pierce, inden Josefine Ottesen holdt foredrag. Jeg havde et kvarter til at nå signeringen. Jeg nåede det næsten! Jeg fik personlig signering i bog et og fire i serien, mens bog to og tre “bare” blev en almindelig signatur. Jeg er virkelig glad for signeringerne, de betyder en god del for mig. Jeg fik også taget et billede med hende, men det blev så akavet, at I må suse ind på min instagram, hvis I er så nysgerrige 😉

DSC_0012

 

DSC_0002

DSC_0014Som sagt nåede jeg lige akkurat Josefines foredrag. Hun fortalte en hel masse om den nyeste bog, Helgi Daner. Jeg må indrømme at jeg synes, hun fortalte lige lovlig meget. Jeg føler, at jeg ved hvad der sker på de første 100-150 sider. Hun læste også et stykke højt fra bogen. Jeg ved ikke helt, om jeg har lyst til at læse den, men hvis jeg får lyst til at anskaffe mig den engang, så skal det være særudgaven – der er nemlig både spil, lydbog, e-bog og hæfte med til. Desværre var den også noget dyr på messen, så jeg må holde øje med tilbuddene, hvis lysten engang melder sig. Efter hendes foredrag signerede hun bøger, og jeg havde taget Krystalhjertet med hjemmefra. Det er den eneste bog, jeg har læst. Selvom jeg godt kunne lide serien, så er jeg stadig noget tilbageholden, fordi der ofte er historiske elementer i hendes bøger.

DSC_0006

DSC_0008Herefter smuttede jeg op og vente på foredraget med Tamora Pierce sammen med Kathrine, Sabina, og Iben. Hun startede med at læse op fra sin kommende bog, og det lød virkelig spændende. Det var i hvert fald skægt! Jeg er helt sikker på, at jeg skal læse den, når den udkommer. Herefter var der spørgerunde. Det lød egentlig kedeligt, men det var det slet ikke, tværtimod var det voldsomt inspirerende med alle de historier hun kunne fortælle. Hun var virkelig, virkelig god. Jeg er rigtig glad for at have oplevet hende!

 

Generelt synes jeg det var et fint arrangement, men til næste gang ville det være en god idé, hvis signeringerne foregik et andet sted; med alle de folk, der stod i kø, var det faktisk ikke rigtig til at komme til. Derudover synes jeg også tilbuddene haltede lidt nogle steder: Bøger & Papir havde en masse med, men det var kun det, der i forvejen var på bogudsalg, som var billigt – Kenneth Bøgh Andersen, Josefine Ottesen, Mette Finderup osv., var alt sammen til normal pris.
Carlsen havde også et par titler, jeg godt kunne være interesseret i, men de var ikke til salg…. De havde taget et eksemplar med af hver bog, men det var bare til udstilling. Jeg forstår det ikke helt… Hvad var pointen så?

Jeg undersøgte ikke rigtig alle de tilbud, der var til børn, såsom trylledrikke og historiefortælling, men det så ud som om, det var en vældig succes. Der var også brætspil med på messen, og de var rigtig gode til at forklare, hvad tingene gik ud på. Jeg kunne i hvert fald godt være blevet fristet, hvis det var lidt billigere. Det er en skam, at brætspil er så dyre :/

DSC_0011Bøgerne jeg fik med hjem var Løvindens sang serien af Tamora Pierce. Der var 3 serier for 200,-, så jeg forsøgte ihærdigt at finde to mere. Det var sværere end man skulle tro, for jeg må indrømme, at jeg føler mig lidt vokset fra de fleste serier der lå. Jeg endte til sidst med Magikerens lærling af Trudi Canavan og Den sidste vindrytter af Nick Clausen. Dæmondræberen 2 købte jeg sammen med Kathrine, så vi kunne udnytte et tilbud, og Dæmondræberen 3 fik jeg af Tellerup og Louise Haiberg.

2 thoughts on “Fantasyfestival 2015

  1. Åh, med alle disse indlæg om fantasyfestivalen kan jeg helt længdes efter at have været der. Og med alle de rosende ord om Tamora Pierce begynder jeg at spekulere på, om jeg burde have læst hendes bøger …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge