Faldet

30823127Faldet – S.K. Tremayne – 363 sider

Anmeldereksemplar fra Gads Forlag.

Faldet handler lige præcis om dét; Faldet. Faldet, når en familie skal prøve at holde sammen på sig selv, prøve på at rejse sig, midt i den værst tænkelige sorg og den måske største prøvelse, man som menneske kan blive udsat for. Et barns død.

Jeg havde så utrolig mange forskellige teorier igennem den her bog, den ene mere langt ude end den anden. Efterhånden som vi nærmede os slutningen, begyndte jeg faktisk at tro, at jeg fik ret. Det gjorde jeg ikke. Ikke helt. Jeg var lidt på sporet, og så alligevel ikke. Det er slutningen, der afgør den her bog for mig. Jeg var utrolig vild med den lige fra side et af, men jeg synes tit det kommer an på slutningen, hvad man synes om bøger i den her genre. Den holder 100! Det giver så god mening, og det kunne ikke slutte på nogen anden måde. Jeg er vild med slutningen!

“Psykologisk ægteskabsthriller” står der på bogen. Og psykologisk, det er den. Jeg var meget medtaget af stemningen i bogen undervejs, og jeg blev skræmt temmelig godt. Så godt, at jeg er sikker på, man også har kunnet måle det på min puls undervejs. Jeg var nødt til at tænde loftslyset, mit lille læselys var ikke nok. Okay, okay, jeg er heller ikke den bedste til mørke og uhyggelige bøger, men denne gjorde nu alligevel et særligt indtryk.

Skildringen af hhv. Angus og Sarah er rigtig fin. Jeg havde et blødt punkt for Angus. Ja, han kiggede dybt i flasken og det er bare ikke måden at tackle sorg og traumer på, men nøj hvor jeg forstod ham. Der var bare noget over ham, som gav mig indtryk af, at han var en helt vidunderlig familiefar og bare rigtig rar. Sarahs måde at håndtere det hele på var meget anderledes, men jeg forstod hende egentlig godt. Det der med at se spøgelser alle vegne, se tegnene fordi man gerne vil se dem.
Kirstie/Lydia var så utrolig uhyggelig, jeg kunne ikke helt håndtere det. Der er noget med tvillingebørn i uhyggelige bøger, som bare er utrolig uhyggeligt!

Jeg undrede mig over, at vi hørte så meget om Imogen i starten af bogen, og at det så skiftede til Josh og Molly i stedet for. Jeg kunne godt have tænkt mig, at de havde fyldt lidt mere “jævnt” i bogen. Det er en detalje, og ikke nok til, at det får betydning for min vurdering af bogen.

Tænd lyset, lav en kande te og sæt dig godt til rette. Og så sørg lige for at have god tid, for det her er en bog, du ikke slipper igen, før den er slut.

top

Angus og Sarah Moorcroft lever et komfortabelt liv i London med dejligt hus og gode jobs. Men da deres ene tvillingedatter mister livet i en ulykke, smuldrer tilværelsen mellem hænderne på dem.
Snart står Angus uden arbejde, og han og Sarah ser ingen anden udvej end at forlade byen til fordel for et forfaldent hus på en isoleret skotsk ø, som Angus har arvet. Her håber de at kunne genopbygge tilværelsen for deres lille familie – og måske redde det ægteskab, der er tæt på at bryde sammen.
Efterhånden som vinteren nærmer sig, står det imidlertid klart, at noget er helt galt. Deres overlevende datter udviser mere og mere foruroligende adfærd, og langsomt sniger tvivlen sig ind på Sarah, for hvordan kan de være helt sikre på, hvilken af deres enæggede tvillingedøtre, der omkom? Og hvad skete der egentlig den dag, ulykken fandt sted?
Mens sprækkerne i Angus og Sarahs ægteskab bliver stadig dybere, sætter vinteren for alvor ind, og snart er familien fanget i en veritabel dødedans
underskrift

2 thoughts on “Faldet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge