Erindringer om Sherlock Holmes

24676745Erindringer om Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle – Sherlock Holmes #4 – 361 sider – Rosenkilde & Bahnhof.

”Han er forbrydelsens Napoleon, Watson … Han sidder ubevægelig, som en edderkop midt i sit spind, men dette spind består af tusindvis af tråde, og han er bevidst om selv den mindste bevægelse i enhver af dem.”
I ”over tusind sager” har Sherlock Holmes bekæmpet ondskab og kriminalitet og sørget for, at de skyldige blev bragt bag lås og slå. Men den største skurk af dem alle, en højt begavet mand, hvis hånd Holmes har anet bag en stor del af forbrydelserne, er hidtil undsluppet ham: Professor Moriarty. Holmes har dog langsomt arbejdet sig ind på ham, og nu er tiden kommet, hvor de to store modstandere endelig må krydse klinger.
I sine Erindringer om Sherlock Holmes beretter dr. Watson om dette store og skæbnesvangre opgør. Om dette og om andre af vennen og mesterdetektivens store sager – mysteriet om den forsvundne væddeløbshest Silver Blaze, gåden om Musgrave-ritualet og mange, mange flere

ny4

Likes:

• Novellerne i denne samling var virkelig gode; de var mere forskellige end i den foregående bog, og der var langt flere af dem, som jeg stadig kan huske nu et par dage efter endt læsning.

• Jeg fornemmede, at der var skruet lidt op for det dystre, og at disse noveller var noget mere mørke end i Sherlock Holmes’ eventyr. Det kunne jeg ret godt lide.

• Jeg har sagt det ved bog 1, 2, 3 og 5, og jeg siger det igen: Noteapparatet i disse bøger er helt igennem fantastisk! Normalt læser jeg ikke noterne, men i denne bog er der bare så meget at finde deromme, at det næsten er lige så spændende som selve historierne. Det er lige så meget for dem, at man skal købe og læse disse bøger.

• Normalt ville jeg fremhæve enkelte noveller, men i denne er der ikke nogen at fremhæve. De var alle virkelig gode. Det her er bare en rigtig solid samling noveller!

Dislikes:

• Nogle af novellerne var lige korte nok, men det hænger nok lige så meget sammen med, at jeg er ved at være lidt træt af korte historier. Jeg har læst mange gennem den sidste tid, og selvom jeg elsker noveller, så har jeg også bare brug for længere og mere sammenhængende historier. I hvert fald følte jeg, at det blev lige lovlig overfladisk til tider.

Bogen er stillet til rådighed af Rosenkilde & Bahnhof.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge