Er du okay, Marie?

29511580Er du okay, Marie? – Anika Eibe – 181 sider – Tellerup

Anmeldereksemplar fra Tellerup.

Da jeg modtog denne her bog, vidste jeg med det samme, at jeg ville læse den til readathon. Den var kort, virkede let at komme ind i og så virkede den også rigtig god. Det viste sig at være et fint valg at læse den på det tidspunkt.

Bogen er meget nem at komme igang med, og allerede fra første kapitel var jeg spændt på, hvad der ville ske. Skrivestilen passede mig rigtig godt, det kørte bare derudaf. Jeg er imponeret over forfatterens evne til at skrive en så kort bog, hvor der indgår så mange forskellige personer, uden at forvirre læseren.

Bogen sendte mig nogle år tilbage, til min egen tid som 15-16-årig. Jeg havde selv en emo-goth periode på det tidspunkt, så det at læse om Daniel var rigtig sjovt. Jeg endte endda med at sætte en playliste på, der passede til det tema. Nå, Daniel… Jeg var vild med hans personlighed og især også hans humor. Jeg var ikke så vild med Nanna som person, jeg syntes det tog lige lovlig lang tid for hende at acceptere nogle ting. Og så syntes jeg egentlig heller ikke, at Marie var helt fair, da hun lagde alt skylden på Nanna.

Jeg troede egentlig, at jeg vidste, hvor det bar hen ad med denne her historie, men det gjorde jeg så tydeligvis ikke. Det kom bag på mig, at bogen formåede at overraske mig, men det gjorde den, og det kan jeg ret godt lide den for.

Til gengæld var der skruet lige rigeligt op for drama faktoren i bogen. Den fik mig i hvert fald til at blive glad over, at jeg ikke er 15 længere. Alt det her med fyrene, Marie og Nanna, det var bare en tand for meget.

En bog, jeg er glad for at have læst, og som jeg især vil anbefale til folk i udskolingen. Jeg tror nemlig, de vil kunne få en masse ud af den.

ny3

“Jeg ville ønske at jeg var død.
Virkelig død. Forsvundet. Væk fra jordens overflade.
Død og begravet så de eneste jeg behøvede at se i øjnene var ormene.
Fuck! Fuck! FUCK!”

Marie er blevet mobbet i årevis, men da hun starter i 9. klasse efter sommerferien er det som om noget er forandret.
Drengene begynder at lægge mærke til hende, og hun går fra at være et mobbeoffer til at være én drengene gerne vil være sammen med…
Men hvad hvis hun siger nej? Bliver alt så som før?
underskrift

One thought on “Er du okay, Marie?

  1. Hej
    Tusind tak for din dejlige anmeldelse af Marie. Jeg er glad for at jeg formåede at overraske dig af og til. 🙂
    Tak fordi du gav dig tid til at læse den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge