En uskyldig løgn

En uskyldig løgn – Sabine Durrant – 344 sider

Anmeldereksemplar fra Gads forlag.

En anderledes fortælling, der holder spændingen til det sidste
Paul var en…interessant person at følge. Han var godt nok noget af en pigeglad fyr. Det var helt så det blev uudholdeligt at læse om der i begyndelsen. Heldigvis blev det bedre, som handlingen skred frem. Ikke mindst fordi, han kom i et forhold.

De fleste af personerne var faktisk temmelig irriterende og ikke helt til at holde ud. Det var tydeligt, at det også var meningen, men det blev lige skarpt nok sat op, synes jeg. Tina kunne jeg godt lide, men ellers var jeg faktisk bare træt af de andre. Det kan være ret forskellige, om det er til at holde ud eller ej, og her var det ikke en fordel.

Jeg skulle langt ind i bogen, før jeg faktisk fandt ud af, hvad bogen egentlig handlede om. Faktisk skulle vi helt op over de 70%. Det er jo selvfølgelig ikke sådan, at jeg ikke vidste, hvad der var sket på siderne før da, jeg var bare ikke sikker på, hvad omdrejningspunktet var. Og det synes jeg, var en ret sjov detalje. Jeg sad helt sikkert og var spændt, og forventede også et ret stort plottwist af en eller anden art.
Desværre viste det sig, at det ikke var så uhyggeligt igen, men twistet var egentlig udemærket.

Der var nogle ting, jeg grne ville have haft yderligere forklaret, men i det store hele kunne jeg godt lide bogen. Det var en fortælling med nogle helt andre virkemidler, end jeg lige var vant til, og jeg var fascineret af, at man kan få en historie til at hænge sammen på den måde.

Jeg vil anbefale den til andre, der har en interesse i domestic noir genren, som jeg synes den passer ok ind i.

Paul Morris er i fyrrerne, single og ser godt ud, men både udseendet og karrieren har efterhånden set bedre dage. En dag løber han tilsyneladende tilfældigt ind i en gammel bekendt, og inden længe har trangen til at imponere den nu succesfulde advokat og familiefar overmandet ham. Før Paul ser sig om, har han både løjet og sikret sig en middagsinvitation i vennens smukke hjem i London, og da han bliver inviteret med familien og deres venner på ferie i Grækenland, får han pludselig del i den komfortable tilværelse, han altid har drømt om … 

Men er det kun Paul, der lyver…? Kommer vennernes invitation fra hjertet, eller ligger der noget bag – noget, som Paul troede var glemt for længst…? Snart er Paul fanget i et spind af løgne – både sine egne og vennernes, og det, der begyndte som en uskyldig løgn, har sat en fatal lavine i gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge