En plus en

23288643
En plus en – Jojo Moyes – 384 sider – Cicero

En enlig mor
Mød Jess Thomas, enlig mor til to, rapkæftet og med et helt usædvanligt gåpåmod. Men en skarp tunge og ben i næsen er ikke nok til at få mad på bordet og regningerne betalt, og selvom Jess knokler fra morgen til aften, slår det alligevel aldrig helt til.

En kaotisk familie
Jess´ datter Tanzie er mere end almindeligt godt begavet, ja, hun er nærmest et geni til tal, men for at hun kan udvikle sit potentiale, må Jess skaffe penge til at sende hende på en bedre skole. Og hvad skal Jess stille op med stedsønnen Nicky, der konstant får bank af de lokale bøller?

En smuk fremmed
Ind på scenen træder businessmanden Ed Nicholls, og selvom Jess og Ed fra første blik ikke kan døje hinanden, vil Ed gerne hjælpe Tanzie. En uventet kærlighedshistorie En plus en er en uimodståelig romantisk fortælling om to mennesker, der er faret vild i livet, og som bliver ført sammen under højst usædvanlige omstændigheder.

• • •

Den her bog var meget mere mig, end Det sidste brev fra din elsker, men ikke helt på niveau med Me Before You, men jeg tror også, at jeg har vurderet sidstnævnte forkert. Den skulle jeg nok have givet fem stjerner i sin tid…

Skrivestilen var rigtig god, og det var meget tydeligt, hvem der talte hvornår. Hver person havde sin egen stemme, og det var noget af det, jeg i høj grad satte pris på, og det er også noget af det, Moyes mestrer så godt. Ligeledes var humoren i den her bog rigtig god, den var munter og fin, selv på de lidt mørkere steder. Det gjorde, at jeg hele tiden sad med et lille smil på læberne, selvom der måske skete ting, der ikke var helt hensigtsmæssige.

Selve historien var forudsigelig, men det er, som jeg også før har sagt, noget af det, der næsten hører til i en god chicklit bog. Selvom den var forudsigelig, så var jeg alligevel aldrig helt sikker på slutningen; ville det være en happy ending eller ej? Jeg følte mig ikke sikker.
Jeg var glad (og meget lettet!) over at finde ud af, at bogen havde masser af handling kørende – det følte jeg nemlig, at jeg manglede i Det sidste brev(…). Nå ja, så var der også en roadtrip i den her bog. En roadtrip! Den vil være perfekt som sommerbog, for er der noget mere sommerligt end en roadtrip? 🙂

I forhold til karaktererne. Puha, ham Marty var da godt nok en lort et ubehageligt menneske. Det samme gjaldt for hans mor. Og Fischer drengene. Jeg havde et indædt had til dem, og det viser bare, at Moyes har styr på det med at skrive karakterer, som man kan leve sig ind i. Jeg interesserede mig for dem, uanset om jeg så kunne lide dem eller ej.
Min yndlingskarakter var (selvfølgelig?) Tanzie. Jeg så så meget af mig selv i hende. Hun var virkelig en skøn karakter.

Alt i alt en rigtig fin bog, som jeg er sikker på vil blive et hit.

ny4

Tak for bogen til Rosinante og Co.

3 thoughts on “En plus en

  1. Åh, jeg elskede også denne her. Ja, den er forudsigelig, og ja, man ved at de bliver forelskede, men åhhh (henført suk) … det var lige hvad man hade brug for. 🙂
    Yndlingsperson? Hmm … Tror faktisk at det var Nicky. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge