Eighty Days – Gul

maj14 011Eighty Days – Gul – Vina Jackson – Eighty Days #1 – 288 sider – Lindhardt & Ringhof

Summer Zahova er violinist og spiller for det meste for penge i Londons undergrundsbane. En dag bliver hendes elskede violin ødelagt, og helt uventet får hun et overraskende tilbud fra en ukendt velgører. 

Dominik er litteraturprofessor og blev dybt berørt af Summers violinspil en dag på vej til toget. Da han finder ud af, at Summer har mistet sin violin, tilbyder han at erstatte den, hvis hun til gengæld spiller for ham ved en privat intimkoncert. Hun indvilliger i at spille for ham, selv om det er under meget specielle omstændigheder, og bagefter er hendes nysgerrighed vakt. 

I takt med at Summer går med på hans seksuelle lege og fantasier, kan hun ikke undgå at blive tiltrukket af den lidt ældre Dominik. Kemien imellem dem er intens, og deres forhold udvikler sig uforudsigeligt og er fuld af spænding. Sammen udforsker de deres mørke side, hvilket bringer dem ind i Londons glamourøse – og nogen gange farlige – fetichmiljø, hvor Summer snart lærer, at nydelse og smerte går hånd i hånd. Men kan et forhold, der er baseret alene på begær, holde i længden?

• • •

Når man læser noget, man ikke bryder sig om, er det god stil at være konstruktiv i sin kritik. Der er bare tilfælde, hvor det er håbløst. Hvor man kan mærke, at man, hvis man talte med forfatteren, ville tale til en dør. Et sådant tilfælde er Eighty Days. Jeg kan død og pine ikke forstå, at man udgiver så rædsomme tekster, mens man afviser HARRY POTTER! What is wrong with this world?!

Okay, så altså. Jeg har læst den her erotiske bog, ik’? I ved, mand og kvinde mødes, kvinde forelsker sig i mand, mand tiltrækkes af kvinde. De kysser og bam! Sex udover det hele. Jeg anser ikke mig selv for sart (jeg kom trods alt gennem 70 sider af O’s historie, men der er grænser. Én ting er, hvor fantasifulde de er på lagnerne, det kan jeg se gennem fingre med. Her er der tale om noget helt andet, nemlig underkastelse. Det er så tydeligt at Summer ikke er med på den. Det er der to ting i: 1) Manden burde stoppe. Det burde være ret tydeligt at fornemme, trods alt. Og 2) Summer kunne sige nej. Det er som om, hun slet ikke kender ordet. Hold nu op og så opfør dig lidt voksent. Hvis du ikek har lyst, så sig dog nej! Jeg tror faktisk, hun ville finde sig i det, hvis han foreslog at kvæle hende til døde imens de havde sex. Helt seriøst. Og det hører ingen steder hjemme. Jeg kan slet ikke have det. Hvad i alverden er dog det for et budskab? Jeg er godt med på, at den her genre måske vil lege lidt med grænserne, og forsøge at skubbe til læserens, men det her kan jeg slet ikke se, hvordan vil gavne noget som helst. Der er bare ingen pæn måde at sige det på.

Når det så er sagt, så var bogen let at komme igennem; sproget var simpelt og gled let. Og et af kendetegnene for genren, synes jeg, er jo også, at den er hurtig at læse i forhold til så meget andet, og det var den her bog også.
Den eneste grund til, at jeg faktisk ikke opgav den her bog, er, at jeg troede, der måtte komme en nogenlunde slutning. Jeg mener, burde der ikke være grænser for, hvor grelt noget kunne være? Åbenbart ikke.

En ikke særlig konstruktiv anmeldelse. Min holdning til den her bog er bare så voldsom, at jeg ikke kan gøre det bedre. Beklager.

ny1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge