Dragerne (Sagaen om Talon #1)

30048891

Dragerne – Julie Kagawa – Sagaen om Talon #1 – 407 sider

 

Anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic.

En bog om drager. Egentlig ikke lige mig. Drager = fantasy. Sådan plejer det at være. Alligevel var jeg draget (pun intended) af forsiden, som har noget magisk over sig, og det betalte sig.

Allerede små 50 sider inde i bogen stod det dog klart for mig, hvad det her var: Et trekantsdrama. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg tog mig lidt til hovedet på det tidspunkt. Her stod jeg med en roman, der skulle forestille at være fantasy, og så starter den ud med at være forudsigelig og indgyde frygt om et plat romantisk plot. Den frygt blev dog senere gjort til skamme, på trods af at jeg fik ret i mine forudsigelser.
Det viste sig, at bogen her ikke var så meget fantasy som jeg troede, men snarere en kærlighedshistorie om unge mennesker i en by ved stranden. Og det passede mig faktisk ret fint. Måske mest af alt fordi, det så ikke var så fantasy-agtigt med opbygning af univers osv.

Det var så til gengæld noget af det, jeg synes manglede. Jeg ville gerne have vidst bare lidt mere om universet; Hvorfor var dragerne ikke på god fod med menneskene? Hvorfor skjulte de sig netop iblandt menneskene? Det, og andet, følte jeg ikke rigtig jeg fik svar på. Jeg ved, det er første bog i en serie, men jeg følte bare ikke rigtig, at jeg fik særlig mange svar. Og det er altså lidt en skam.

Jeg kunne dog godt lide bogen, og vil helt bestemt også læse videre i serien, for jeg synes faktisk den gør det ret godt, hvis man ser bort fra genren.Det er ikke så meget en fantasy bog, som det er en contemporary. Det passede mig mere end fint! Julie Kagawas skrivestil gør det hele let og hurtigt, og bogen er læst på ingen tid. Bestemt en læseoplevelse værd.

Som en afsluttende note vil jeg sige, at jeg ville ønske, der var gjort lidt mere ud af bogen. Efter at have læst den, så ryggen på min bog nemlig sådan her ud:

IMG_20160608_074101

Det synes jeg bare er så ærgerligt! For bogen er jo ellers bare så flot.

ny3

En drage, skjult i en piges krop. Soldater, der ønsker at udslette hele hendes slægt. Kampen for overlevelse nærmer sig. Ember Hills skæbne afhænger af, om hun kan besejre Skt. Georgs-ordenen, en magtfuld orden af dragejægere. Hun er ikke hvilken som helst pige, for hun bærer nemlig på en livsfarlig hemmelighed. Garret Xavier Sebastian er en af soldaterne, der vil slå hende ihjel. Men alt, hvad han hidtil troede, han vidste om drager, vendes på hovedet, da han møder Ember. En krig nærmer sig, og det uundgåelige spørgsmål hænger som et skarpt sværd over deres hoveder: Skal de forene sig i kampen mod ondskaben og kæmpe for deres venskab? Eller skal de følge deres skæbne, som har været forudbestemt siden tidernes morgen, og udslette hinanden? Et magisk eventyr om en piges kamp mod ondskaben.

underskrift

2 thoughts on “Dragerne (Sagaen om Talon #1)

  1. Det her er muligvis den bedste/mest brugbare anmeldelse af bogen, jeg indtil videre har læst. Jeg hader nemlig trekantsdramaer, så nu ved jeg, at jeg ikke skal læse bogen. Den har ellers stået på min to-read-liste i lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge