Dødesporet

19145999

Dødesporet – Sara Blædel –  Louise Rick #8 – 314 sider – People’s Press

Dødesporet er en næsten tilgroet sti i en skov tæt ved Roskilde. Her kørte man i gamle tid de dødende ud til den store offer-eg for at ofre lidt af deres blod til guderne. Håbet var, at de så ville blive taget godt imod hinsides. Nu er der noget, som tyder på, at der igen er trafik i dødesporet. Det opdager Louise Rick – chef for Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi – da hun skal finde en forsvundet dreng, som gemmer sig i netop denne skov tæt ved hendes barndomsby.Efterforskingen afdækker nogle mørke sider ved lokalsamfundet, og for Louise bliver det samtidig anledning til et endeligt opgør med fortiden.

• • •

‘Dødesporet’ var ikke som Blædels andre bøger. Hvor de fleste kan læses selvstændigt, er det mit indtryk, at det ikke er tilfældet med denne. Der trækkes tråde tilbage til forrige bog (bøger), som betyder, at hvis ikke man har læst de foregående, så vil det være svært at følge med i denne. 

Selve historien er meget drevet af hovedpersonerne. Der er ikke en mystisk sag, som man kan sidde hjemme og gætte med til, for man er hele tiden klar over, hvem det er, der har gjort det forfærdelige. Det betyder også, at man gerne skal sætte pris på de personer, der optræder i denne serie, ellers tror jeg ikke, det vil fungere.

Jeg syntes også, at den var lidt kedelig ift. sagerne. De var slet ikke grusomme nok, de føltes fløjlsbløde sammenlignet med de øvrige bøger, og det klædte ikke historien.

Jeg kunne alligevel godt lide bogen, fordi jeg synes det var interessant at se, hvordan der blev trukket tråde tilbage i de foregående bøger – og sager – og fordi, jeg rigtig godt kan lide personerne.

ny3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge