Det sidste brev fra din elsker

20804791

  Det sidste brev fra din elsker – Jojo Moyes – 493 sider – Cicero

London 1960. Jennifer Stirling har været ude for en bilulykke, men hun kan intet huske fra ulykken eller tiden før. På hospitalet bliver hun besøgt af en mand som hun ikke kan genkende, hvilket viser sig at være hendes egen mand, som kalder hende ved hendes navn som hun ikke engang reagerer på. Da hun bliver udskrevet og kommer hjem begynder jagten på spor, som kan hjælpe hende med at genopdage hendes fortid. Hun finder en gemt bog, med et lidenskabeligt brev underskrevet “B”. “B” er en mand som hun tilsyneladende har været villig til at droppe alt for. Men hvem er han?

London 2003. Journalisten Ellie Haworth falder over et gammelt brev, hvori en mand bønfalder sin gifte elskerinde om at stikke af med ham. Ellies eget kærlighedsliv er mildest talt noget rod, og hun bliver nærmest besat af at finde ud af, hvad der skete med brevets to elskende. Hvis de levede lykkeligt til deres dages ende, er der måske også håb for hendes egen håbløse affære.

• • •

Det kan godt være svært at åbne en bog, hvor man forventer så meget, og så bliver skuffet indenfor de første 50 sider. Så er det virkelig op af bakke.

Jeg ved godt, at man skal passe på med at forvente for meget, men det er lettere sagt end gjort. Jeg elskede virkelig Me Before You af Moyes, og jeg håbede på, at denne bog også ville røre mig. Ikke i samme grad som MBY, det ville jo snart sagt være umuligt, men bare en lille smule. Det gjorde den ikke. Som i slet ikke. Og det bliver jeg sgu egentlig lidt ked af.

Allerede i prologen var jeg træt af den ene hovedperson (Ellie). Hun har et løst forhold til en gift mand og den måde, det var beskrevet på, på de få sider, fik mig bare til at ryste på hovedet. De næste mange, mange sider handler om Jennifer i 1960’erne, og man hører intet til nutiden. Jennifer irriterede mig, ligesom hendes omgivelser gjorde det. De gik mig på nerverne. Så fint og opstillet alt sammen. Nej, jeg kan ikke have det! Da vi så omsider er tilbage ved Ellie i nutiden, så håbede jeg på, at få forklaret, hvorfor Ellie var så træls, og de kom da også, forklaringerne. Desværre var det bare ikke nok til, at jeg fik sympati med hende.

Handlingen var langstrakt og ligegyldig. Brevene var rigtig fine, men føltes malplaceret halvdelen af gangene. Persongalleriet var jeg ligeglad med. Jeg tror bare, den her bog ikke lige var min kop te. Jeg tror, at andre vil finde glæde i bogen. Den havde også sine fine tidspunkter, men det var bare ikke helt nok. Det var ikke rigtig noget for mig. Og nu er jeg kun blevet endnu mere ”nervøs” over The Girl You Left Behind. Jeg aner ikke, hvordan jeg skal forholde mig til den.

ny2

4 thoughts on “Det sidste brev fra din elsker

  1. Åh, sikke en skam at du ikke brød dig om bogen. Jeg synes, den var enormt romantisk, men det er jo altid et problem, hvis man ikke kan sympatisere med hovedpersonerne. Det kender jeg alt for godt selv.

  2. Har set flere blive skuffede over den bog. Har endnu ikke læst noget af Jojo Moyes, men der er i hvert fald ingen tvivl om at jeg nok starter med ‘Me Before You’, når det endelig er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge