Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA-skab

22438470
Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA-skab – Romain Puértolas – 253 sider – Rosinante & Co.

Den indiske fakir Ajatashatru Lavash Patel har et mål. Han vil i Ikea. I Ikea har de en sømseng på tilbud. Ahatashatru Lavash Patel er rejst langt for den sømseng, helt til Paris. Med sig har han en 100 euro-seddel. Pengesedlen sidder i en elastiksnor, så han kan genbruge den. Ahatashatru Lavash Patel er nemlig lidt af en hustler, der har lært at svindle sig gennem livet. Men i IKEAs cafeteria møder han noget, som er ægte – kærligheden i form kvinden Marie.

Da fakiren beslutter sig for at overnatte i IKEA (sømsengen er ikke på lager), bliver det starten på en lang og forunderlig rejse – gemt i et IKEA-skab. Vil han genfinde Marie? Får han sin sømseng? Og hvad med taxachaufføren i Paris, som han snød med sin 100 euro-seddel?

Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA-skab er en topcharmerende roman og en sproglig fest. Og ikke nok med det. Den fortæller også en underholdende og hjerteskærende historie om Europa og dets grænser. Hvem er ude, og hvem er inde? Hvem bestemmer, hvor skabet skal stå?

• • •

Jeg forstod ikke helt den her bog. Det var nok det, der var mit største problem med den.

Der var ikke rigtig noget plot. Jeg fandt i hvert fald ikke noget.
Men handler det ikke om en inder, der rejser Jorden rundt?
Jo, det gør det, men han ser og oplever ikke rigtig noget. Han rejser bare. Det er mere en historie om en inder, der bruger lang tid i et fly.
Virkelig? Wow. Så må han da have nogen dybe tanker? Med al den rejsetid.
Ja, men nej, det har han heller ikke. Han sidder der bare.

Som man kan se, var jeg ikke just fan af bogen. Jeg var ligeglad med hovedpersonen, og der var ikke rigtig andre, der spillede en rolle i bogen, så det var ret svært at synes om den. Og hvad sker der for historien i historien? Jeg fik slet ikke fat i pointen.

Så…. Skrivestilen. Den var til gengæld okay, let og flydende. Desværre flød humoren bare henover hovedet på mig :/

Jeg følte lidt, at det var en bog der kunne ligge i IKEA, og som kunderne bare kunne putte i kurven og underholde sig lidt med, mens de gik rundt…

På den anden side, så var bogen utrolig hurtigt læst, jeg tror bare, den skulle have været lidt længere, så man kunne have lært inderen at kende, og hørt noget om hans tanker, liv osv.
Men så igen… Jeg er glad for, den ikke var mere end 250 sider.

Den var ikke dårlig. Det var bare ikke mig.

ny2

Tak for bogen til Rosinante og Co.

2 thoughts on “Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA-skab

  1. Jeg er meget enig i din anmeldelse. Det er en ret mærkelig og rodet bog. Jeg synes, den starter lovende, men pludselig er det, som om historien stikker af, og jeg følte mig lidt snydt, for bogen var meget anderledes i forhold til mine forventninger.

    • Jeg er heller ikke helt med på den der “hvem bestemmer, hvor skabet skal stå?” Det synes jeg slet ikke, der står noget om i bogen, på hverken den ene eller anden måde. Utrolig finurlig bog, som bare ikke faldt i min smag. Den vil for meget, tror jeg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge