Den her sommer

29217305

Den her sommer – Jillian Tamaki, Mariko Tamaki – 319 sider – Høst & Søn

Anmeldereksemplar fra Rosinante.

Denne her graphic novel har været meget omtalt på de sociale medier i lang tid før den udkom på dansk. Nu er den her så endelig, og selvom den var fin, så skuffede den mig desværre også lidt.

Selve tegnestilen kunne jeg rigtig gode lide. Det var lige mig. At det var holdt i blålige toner kunne jeg også rigtig godt lide. Desværre faldt historien lidt til jorden for mig.

Rose og Windy er egentlig nogle fine hovedpersoner, man får en fin forståelse for, hvordan deres venskab fungerer, men alligevel er det som om, der mangler noget. De er to ret forskellige piger, så hvordan blev de venner i første omgang? Det er i hvert fald et af de spørgsmål, jeg tænker lidt over.
Så er der det med Roses forældre, de spiller en rolle, som dog alligevel ikke får lov at fylde helt så meget, som den nok burde, i hvert fald ikke i forhold til bogens handling.

Der er selvfølgelig også et par unge fyre med. Jeg fik det indtryk, at der også var et par småforelskelser, men det blev bare ikke rigtig udforsket mere end som så. Det undrede mig nu lidt. Både fordi det selvfølgelig er et oplagt emne, men lige så meget fordi det virkede som om, der blev lagt op til noget, der så ikke rigtig kom alligevel.
Så var der også det med hemmelighederne. Det fungerede okay faktisk, især at det også blev holdt som en hemmelighed for os læsere indtil ganske sent i bogen. På den måde kunne man også følge noget af Roses irritation over at blive holdt lidt udenfor.

Bogen sprang lidt i tid nogle gange, og det gjorde mig en smule forvirret. Jeg ville gerne, at der så havde været en eller anden form for opdeling, i stedet for at vi lige pludselig midt på en side er rykket et par timer frem og dermed har forladt den scene, vi var lige midt i. Det gjorde, at læsningen blev afbrudt en del gange.

Selvom jeg har en del kritikpunkter, så var bogen alligevel ganske udmærket. Den havde både humor og den der specielle sommeragtige stemning over sig, og det var simpelthen bare så dejligt. Det er ikke tit, man finder det. Jeg kan heller ikke afvise, at jeg vil læse flere graphic novels fra dette makkerpar, for jeg er nysgerrig efter at finde ud af, om de kan noget lidt mere end hvad de har udrettet med denne.

ny3

Siden Rose var ganske lille, har hun tilbragt hver sommer ved Awago Beach sammen med sine forældre, og veninden, Windy, lillesøsteren Rose aldrig fik. Men denne sommer er alt anderledes. Det bliver en sommer fuld af hemmeligheder og hovedpiner, men heldigvis har Rose og Windy hinanden.

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge