Den gamle mand og havet

25744843Den gamle mand og havet – Ernest Hemingway – 116 sider – Lindhardt og Ringhof

Anmeldereksemplar fra Lindhardt og Ringhof.

Se lige på det smukke, smukke cover. Er det ikke bare fantastisk? Det er lidt med bøger, som med mad; at spise med øjnene. Det er lidt det samme, er det ikke? Jeg er i hvert fald vild med det, og jeg er sikker på, at det også hjælper på at give folk mere lyst til at læse bogen, når den er så flot.
Nå men, selve bogen. Det er jo Hemingway, altså er det godt. Sådan er det jo bare. Han kan noget helt særligt med sproget. Det er så simpelt og så fint, næsten helt magisk. Jeg er vild med det! Hvis man spørger mig, har jeg svært ved at komme på nogen, der skriver ligeså let og enkelt, og samtidig gør det så godt. Det er virkelig en af hans største styrker som forfatter.

På trods af de få sider, så føltes historien til tider lidt lang, primært fordi, der ikke skete det helt store. Det var til gengæld noget af det der gjorde, at hans sprog skinnede så klart og tydeligt igennem. Jeg var desværre ikke tryllebundet til handlingen i første omgang, måske også fordi den var så præget af alt det, der i virkeligheden ikke stod. Historien skulle nemlig mere findes mellem linjerne. Det fungerede, og historien fyldte mig da også med både varme og håb. Så helt generelt en lidt lang historie, der ikke handlede om så meget umiddelbart, men som har en masse skjulte budskaber alligevel.

Jeg var glad for Santiago som hovedperson. Det var spændende at få et indblik i hans tanker, som dog var både naive og deprimerende. Det gjorde også, at jeg flere gange tænkte, at nu måtte han da snart indse og forstå sandheden. Drengen, som også er en stor del af historien, var jeg også rigtig, rigtig glad for, han var bare den person der gjorde, at bogen blev lige den tand bedre. Jeg er ikke helt sikker på, hvad det var, jeg ved bare, at jeg var rigtig glad for ham. Måske var det hans repræsentation af ungdommen, måske var det hans loyalitet.

I hvert fald en bog, som var rigtig fin, og som jeg er glad for at have fået læst.

ny4

Resumé: Den gamle fisker Santiago er taget ud på havet for at fiske, men efter 84 døgn er der stadig ikke kommet nogen fangst. Det går ham til at sejle endnu længere ud, og snart står han med sin største fangst nogensinde – den skal beskyttes for enhver pris. Her får du en historie om mennesket, havet, vilkestyrke og kampen mod naturen.

4 thoughts on “Den gamle mand og havet

  1. Jeg er helt enig. Halvdelen af læseoplevelsen er et smukt cover. Den gamle mand og havet er også på min liste over klassisk litteratur, som jeg skal have læst. Hvor lang tid brugte du på den? Og tvang du dig selv til at læse eller læste den sig selv (hvis du forstår)? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge