Den faldne djævel (Den store djævlekrig #6)

31302758Den faldne djævel – Kenneth Bøgh Andersen – Den store djævlekrig #6 – 304 sider

Anmeldereksemplar fra Rosinante & Co.

Så nåede jeg slutningen på den her serie og det er egentlig lidt vemodigt, for på mange måder har Kenneth formået at skrive om alt det, der er vigtigt. Og om livet især. Bogen holder sig på ingen måde tilbage og det er så gennemtænkt det hele, at man bliver efterladt med en mavepuster.

Når det så er sagt, så savnede jeg desværre også lidt mere handling i den her bog. Den bar meget præg af, at være afslutningen. Der bliver bundet en fin sløjfe på alle de små historier, men udover det, så sker der egentlig ikke så meget, og det er faktisk lidt en skam. Hvis jeg tænker på bind fire, som var den egentlige slutning, så var der masser af action og historierne blev egentligt fint afsluttet. Jeg ville så gerne, at man havde gjort det samme her. Måske var det brød der blev slået op i bind fem lidt for stort? Jeg synes i hvert fald, det er drønærgerligt, for det er ellers på mange punkter en rigtig fin bog.

Jeg kunne godt lide, at vi mødte flere af de personer, som har formet Filip, her tænker jeg bl.a. på hans mor – andet vil jeg ikke sige, da jeg så nok spoiler nogen. Jeg synes det var herligt at se, at der stadig var nye ideer på bordet og nye opskrifter at opbygge denne fortælling efter. Det var med til, at den ikke kørte fast i samme rille, selv efter så mange bøger.

Den her bog tager som sagt fat på nogle af de helt store temaer; livet, døden, venskab. Og på en helt anden måde end tidligere. På en mere seriøs måde. Ikke bare den der “lev nu livet mens du har det”-kliché. I stedet viser den os, hvad det er, der har betydning uden egentlig at sige det, men budskabet går klart igennem alligevel, og for det er jeg taknemmelig.

At Kenneth kan skrive har jeg været inde på utallige gange før, og for læsere af denne serie, vil det komme som en selvfølge.
En værdig afslutning, på en djævlens god serie!

Tak for historien, Kenneth. It’s been one Hell of a ride.

ny4

Filip og Satina er i Den glemte underverden. Filip får de mest forfærdelige syner, og da han kommer til sig selv, hører de skridt. Nogen nærmer sig…

underskrift

2 thoughts on “Den faldne djævel (Den store djævlekrig #6)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge