Den 5. Bølge

18680459Den 5. Bølge – Rick Yancey – Den 5. Bølge #1 – 509 sider – Gyldendal

De ved, hvad vi tænker.
De ved, hvordan de skal slå os ihjel.
De har taget alt, hvad der var værd at leve for.
Nu er de kommet for at tage alt, hvad der er værd at dø for.

Cassie er på flugt fra dem. Dem som ligner mennesker og som dræber alle på deres vej. Hun er overbevist om, at hun må klare sig selv, hvis hun vil holde sig i live. Indtil hun møder Evan Walker. Han bliver Cassies eneste håb for at redde livet – og sin lillebror. Men hvem er han? Hvad er han? Cassie må vælge: hun kan give op, eller hun kan stole på Evan og tage kampen op.
ny2

Likes:

• Bogen er opdelt i mange dele og selve første del fylder 125 sider, ca. Jeg var solgt. Skrivestilen, alle flashbacks og al den action der bare drev ud fra siderne. Det var så meget mig. I de første to kapitler irriterede det mig, hvor meget Cassie bandede, men derefter holdt det op, og jeg fandt ud af, at det egentlig nok var meget passende med sproget i starten alligevel.

• Jeg kunne rigtig godt lide Ringer. Hun var en spøjs person. Hun havde noget af en besættelse af skak, som jeg fandt ret pudsig. Det klædte imidlertid hendes karakter og jeg kunne ikke lade være at smile lidt af det.

Dislikes:

• Bogen er fortalt fra forskellige synsvinkler. Noget, jeg aldrig har været særlig god til. Det var dog værre end normalt i den her bog, for jeg kunne slet ikke adskille de forskellige stemmer fra hinanden, de lød allesammen ens. Det gjorde mig hamrende forvirret. Når ikke jeg kan skelne mellem, hvem der fortæller, så fungerer det altså ikke.

• Hold nu op, hvor blev jeg bare træt af Cassie omkring de 40%. Hun whinede og whinede og opførte sig bare virkelig umodent. Generelt synes jeg, hun var for meget. Uden at spoile så meget, kan jeg sige, at hun i et kapitel har et våben rettet mod en person fire gange! Ej men så skyd dog tøs! Eller lad være. Bare beslut dig i stedet for at gå frem og tilbage hele tiden. Det irriterede mig grænseløst. Jeg kunne slet ikke relatere til hende.

• Humoren faldt helt til jorden. I starten var det sjovt nok, men det blev bare mere og mere plat, og behovet for hele tiden at fortælle, at “nu prøver jeg lige at være sjov, selvom jeg godt ved, jeg ikke er det” blev bare trættende i længden.

• Bogens tempo passede mig rigtig godt i starten, men hen mod slutningen gik det bare alt, alt for stærkt. Det skyldes muligvis, at forvirringen var total på det tidspunkt, men ikke desto mindre så forstår jeg ikke, hvorfor det skulle gå så stærkt. Altså, bogen er jo lang nok… De ekstra 10-15 sider havde ikke gjort noget.

• Jeg er nok mest af alt bare skuffet. Bogen har masser af potentiale, og når jeg var så vild med første del, som jeg var, så forventede jeg mig en del mere af resten af bogen. Det fik jeg desværre ikke, og jeg er sikker på, det også har påvirket min oplevelse med bogen. Derudover tror jeg også, at jeg havde syntes bedre om bogen, hvis jeg havde været bedre til skiftende synsvinkler.

Anbefales til:

• Hvis du gerne vil have masser af action og godt kan lide flere synsvinkler, så er det her bogen for dig.

Bogen er stillet til rådighed af Plusbog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge