Dæmonernes by – nu som film.

I går var jeg af SF Film inviteret til forpremiere på Dæmonernes by. Det startede rigtig hyggeligt, med rød løber på gulvet, fri vand med smag og brus, samt en lille pose chips. Biografsalen var også pyntet, ligesom der var strøet rosenblade på gulvet. Således var scenen altså sat til en spændende aften.

Jamie Campbell Bower lignede fuldstændig det billede jeg havde af Jace, og jeg var tilmed overbevist fra allerførste scene. Desværre følte jeg ikke på samme måde med Kevin Zegers (Alec) og Robert Sheenan (Simon). Alec var på en eller anden måde ikke maskulin nok til mit billede (jeg ved godt det lyder lidt mærkeligt…) og Simon lignede alt for meget en mors dreng. Jeg er nød til også lige at nævne Jonathan Rhys Meyers, der spillede Valentine. Aaaalt for lidt uhyggelig! Han var alt for lille og “jeg-er-rar” i udseendet. Jeg syntes endda, han så helt rar ud…

Scenografien havde jeg det rigtig godt med, den sygesal der er på instituttet er fuldstændig lig den, der blev dannet inde i mit hoved, da jeg læste bogen. Faktisk så meget, at jeg fik noget der mindede lidt om et dejavu der midt i biografsalen. Generelt var jeg begejstret, og især for Knoglernes by, der også stemte rigtig godt overens med mit billede.

I forhold til handlingen, så indrømmer jeg gerne, at jeg grinte et par gange under filmen. Jaces replikker var simpelthen så finurlige! Jovist, de var cheasy, men jeg fornemmede, at det var meningen, og det virkede også. Billige tricks er helt okay med mig. Også Alec leverede et par sjove linjer, selvom jeg nu godt kunne have brugt at se lidt mere til ham.

Jeg blev lidt overrasket over, at filmen var så mørk og jeg troede egentlig, den var målrettet et lidt yngre publikum end de over 15. Jeg havde regnet med, det havde været noget, de 12-13-årige også ville nyde, men filmen kommer altså med en anbefaling, der hedder 15+.

Alt i alt kan i nok godt fornemme, at jeg var ret begejstret for filmen, som jeg næsten synes, var lige så god som bogen. Bevares, det er ganske vist længe siden jeg har læst bogen, og jeg kan have glemt tusindvis af ting, men de overordnede træk var der – og nu må det vist snart være på tide med en genlæsning!

Min anmeldelse af bogen kan læses her.

Et stort tak fil SF film for muligheden for, at deltage i forpremieren på denne film, samt et eksemplar af bogen.

4 thoughts on “Dæmonernes by – nu som film.

  1. Jeg er først kommet i gang med bogen nu og kan næsten ikke vente med at blive færdig med den, så jeg også kan få set filmen. Den lyder som noget, man godt kan glæde sig til!

  2. Hold da op, hvor så du filmen? Det lyder da noget mere fancy end i Aarhus i hvert fald! Bevares, der var chips og vand, men hverken rød løber eller rosenblade blev tildelt os :p

  3. Det var en mega god film. Jeg elsker Jace. Han er så…lækker (tihi :P) Og hold nu op man…hvor var der bare fedt! Fed film, som klart kan anbefales!

  4. Jeg holder normalt af Jonathan Rhys Meyers, men jeg syntes, han var alt for sur-goth-jeg-prøver-at-se-evil-ud-agtig i denne film. Jeg manglede arrogance, overlegenhed og ro – han spillede meget forceret og anstrengt.

    Men bortset fra det var filmen underholdende, selvom den ikke ligefrem holdt sig stringent til bogen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge