Dåsemakrellen

25649200Dåsemakrellen – Mary Uhrenhol – Dåsemakrellen #1 – 227 sider – Skriveforlaget

Makrel, dildo med laserlys, tyndskid, moralske chokoladetømmermænd, sex og alt for må jeans …
Julie har været udsat for det hele og mere til. Hun kan blandt andet fortælle om tun og sex i samme historie. Om en roterende dildo midt i familiefrokosten. Om meget tynd mave i Sydfrankrig. Og om mødet med en mand, der kan rumme det hele.
Med sin bedste veninde, Jessie, på sidelinjen har Julie udviklet sig fra en ensom, sky teenager til noget, der minder om en voksen pige med ét mål i livet: At finde én, hun kan putte sig ind til. Det kommer ikke let til hende, men det kommer.
Dåsemakrellen er en letlæselig strandroman om en ung kvindes klodsede og til tider pinlige søgen efter kærligheden. Julie kan ikke gøre for det, hun kommer bare hele tiden galt af sted. Men fordi hun er dagdrømmer og en anelse naiv, bringer selv de underligste situationer hende ikke ud af kurs.topLikes:

• Dåsemakrellen er en hylende morsom roman. Det er samme type bog som Nynne og Bridget Jones, og jeg var helt solgt. Det er sjældent, jeg decideret får et grineanfald mens jeg læser – normalt fniser jeg bare lidt – men den her bog, den fik de helt store lattermuskler i sving.

• Det er svært helt præcist at forklare, hvorfor jeg synes bogen her fortjener topkarakter. Jeg mener, jeg vil garanteret have glemt det meste af bogen ret hurtigt. Alligevel er den bare virkelig sjov og bestemt et must read for kvinder. Jeg synes bestemt den her bog fortjener topkarakter indenfor genren.

• Bogen er utrolig letlæst, lige som den her type bog nok også bør være. Det tog mig ikke meget mere end to timer at læse den, og det skyldes del det lette sprog, dels humoren.

• Jeg havde utrolig let ved at identificere mig med mange af Julies “problemer.” Det er første gang, jeg prøver det, med den her specifikke type bog. Meget af det skyldes sandsynligvis alder – jeg var temmelig ung da Nynne kom frem og jeg læste Bridget Jones de sidste år i folkeskolen, hvis jeg husker rigtigt. Nu er jeg blevet 25, og de dilemmaer Julie (24 år) står i, er bestemt nogle, jeg godt kan genkende.
Generelt er bogens personer rigtig sjove, og jeg var især vild med Jesse! Hun var så friskt et pust.

Dislikes:

• Bogen var lige kort nok. Jeg er helt med på, at det gerne skal være hurtigt læst, men det måtte godt have været 100 sider mere. Især når man tager den forholdsvis store skrift i betragtning. Jeg ville i hvert fald have manglet underholdning til et par timer, hvis jeg havde taget den med på stranden som eneste bog 🙂

• Coveret skriger virkelig bare “bog der følger gratis med ugeblad.” Jeg bryder mig slet, slet ikke om det, og jeg ville aldrig have samlet den op i en boghandler og ville også have gået udenom den i internetbutikkerne. Det ligner en bog, der bare lige er sat sammen til anmeldere og “den rigtige bog” så får et andet design, ligesom man ofte ser i f.eks. USA. Ikke desto mindre, så vil jeg anbefale bogen til alle de kvinder, jeg kommer i kontakt med. Jeg vil give den til min mor, min søster, min mormor…. Bare giv den chancen og læs den, selvom den ikke ser ud af meget!

underskrift

Bogen er stillet til rådighed af Skriveforlaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge