Currently Reading tagleg

Nogen har tagget mig i denne leg, men jeg kan simpelthen ikke huske, hvem det var, fordi det er noget tid siden. Det afholder mig dog ikke fra at være med 🙂

Hvor mange bøger læser du ad gangen?
Omkring tre, vil jeg sige. En lydbog, en digtsamling og en almindelig bog. Nogle gange bliver det til flere, mens andre gange er jeg fuldt optaget af én. Men som regel har jeg gang i tre forskellige ting.

Hvis du læser mere end én bog, hvordan bestemmer du så hvornår du skal skifte mellem de pågældende bøger?
Det er egentlig nemt nok; når jeg har lyst til at male eller lave håndarbejde, så hører jeg lydbog. Hvis jeg vil læse, læser jeg. Så der er ikke en egentlig udvælgelses-procedure. Det er bare hvad der er mest praktisk i de forskellige sammenhænge. Digte læser jeg ikke så mange af ad gangen, for jeg kan ikke rigtig adskille dem, hvis jeg læser for mange i rap.

Skifter du bogmærke undervejs i en bog?
Nej. Jeg ved ikke lige, hvorfor jeg skulle gøre det? 😛 Jeg bruger bare det, jeg startede med. Jeg er ved at blive bedre til at bruge rigtige bogmærker, så det er dejligt. Nogle gange, hvis jeg ikke har et i nærheden, så fungerer Goodreads som bogmærke for mig. Lige nu bruger jeg et fra Book Depository i digtsamlingen og et magnetisk bogmærke i min almindelige bog.

Hvordan opbevarer du bøgerne du er i gang med at læse?
I sofaen, på bordet, i sengen, på natbordet, på vasketøjskurven, på gulvet, i tasken. Der, hvor jeg nu befandt mig, da jeg gik i gang med at læse sidst. I tasken hvis jeg er på farten. Så det kan være alle mulige steder. Som regel er det i sofaen eller på natbordet.

abs

Hvad tid på dagen bruger du mest tid på at læse?
Om aftenen, tror jeg. Selv når jeg har en hel dag til bare at læse i, så forsvinder dagtimerne mellem hænderne på mig og dag bliver til aften. Jeg er begyndt at gå ind i et andet rum med min telefon, så jeg kan koncentrere mig en lille smule bedre. Det fungerer okay for mig. Ellers kan jeg også godt lide at læse helt tidligt om morgenen.

Hvor længe læser du typisk ad gangen?
Så længe jeg gider. Jeg er da godt nok kedelig, hva’? 😛 Men det kommer jo an på, om jeg skal noget andet. Og så kommer det an på bogen også. Hvis den er god, bliver det gerne til længere tid end hvis den er dårlig. Sådan tror jeg, vi er mange, der har det. På den anden side sker det nu også, at jeg bare gerne vil blive færdig med bogen og derfor skynder mig at læse den og få det overstået. Så det at jeg har læst en bog hurtigt færdig er ikke altid et kvalitetsstempel, men kan lige så godt være det modsatte. Er der andre end mig, der har det sådan? 🙂

Læser du indbundne bøger med eller uden smudsomslag?
Uden. Altid uden. Det bliver krøllet, revet i stykker og jeg ved snart ikke hvad. Og så falder det jo bare af alligevel. Så det ligger fint på bordet og venter på, jeg har læst bogen færdig.

Hvilken stilling læser du oftest i?
En meget usund en, desværre. Med bøjet ryg og nakke. Og det gør ondt 🙁 Så det er faktisk noget, jeg er begyndt at tænke lidt mere over. Som regel sidder jeg i sofaen og med bøjede ben. Når det er i sengen, sidder jeg op af hovedgærdet eller ligger på maven.

Tager du bogen/bøgerne du læser med dig, når du skal noget?
Altid. De er for mig, hvad suttekluden er for det lille barn.

Hvor ofte opdaterer du din Goodreads-status på bøger du er ved at læse?
Hvis jeg er uden bogmærker, ofte. Ellers bare som jeg har lyst. Det er ikke noget, jeg har et system over. Det kan være når jeg holder pause, når jeg ikke gider læse mere, når der sker noget vildt i bogen eller bare når jeg tænker “nu har jeg lyst”. Så måske er det mest passende svar her “sporadisk”?

Jeg tagger ikke nogen, for det har vist været godt rundt efterhånden, det her tag. Men jeg vil da gerne se flere, hvis nogen har lyst til at være med! 🙂

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge