Celle 7

celle7Celle 7 – Kerry Drewery – 416 sider

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Den markedsføring den her bog har fået, har været helt spot on. Der var ikke mange, der vidste ret meget om den for et par måneder siden, men nu er sagen en helt anden. Det har fungeret perfekt ift. at vække min nysgerrighed.

Bogen er fortalt i tredjeperson og er generelt lidt pudsigt skrevet, og den skifter også mellem de forskellige personers historie. Da jeg først havde vænnet mig til den specielle skrivestil, så kunne jeg egentlig meget godt lide, hvordan den hele tiden skiftede spor; fra Martha, til Eve, til programmet osv. Den del fungerede.

Til gengæld havde jeg altså lidt et problem med nogle af tingene. F.eks. læser de aviser. Hvor mange læser aviser ude i virkeligheden i 2016? Ikke så mange. Hvor mange mon så læser aviser 20 år fra nu i det dystopiske samfund, der bliver fremstillet her i bogen? Sandsynligvis meget få. Det var bare sådan nogle små ting, der irriterede mig lidt. Og ja okay, jeg ved ikke, hvordan det ville se ud i sådan et samfund, det var bare nok til at jeg undrede mig over det.

Plottet har virkelig fart på og det var medvirkende til, at jeg fik læst bogen meget hurtigt. Da jeg først kom igang, havde jeg svært ved at stoppe igen. Jeg ville gerne vide, hvad der skete. Ikke så meget med Martha, men Eve var jeg virkelig nysgerrig på.

De twists der er, var ikke så store, som jeg havde regnet med. Det fulgte desværre bare den skabelon, man har set så ofte før. Slutningen irriterede mig også; det var jo ikke en slutning. Der blev i høj grad lagt op til en toer, eller også er det et tilfælde af “history repeating itself”. Det oprør, jeg håbede på ville udfolde sig, kom aldrig. Måske i bog to, hvis der kommer sådan en.
Det er en skam, for det var det, der især drev min lyst til at læse videre. Oprøret mod samfundet, trangen og behovet for at ændre det.

En spændende dystopisk roman som tager nogle relevante temaer op, men som desværre aldrig rigtigt får dem ført ud i livet.

ny3

Skal hun leve eller dø? Du bestemmer.

En berømt multimillionær er blevet myrdet. 16-årige Martha Honeydew er tiltalt for mordet.
NU ER RETFÆRDIGHEDEN I JERES HÆNDER.

Det er befolkningen, som skal beslutte, om Martha er skyldig. Hver dag ser tusindvis af mennesker tv-programmet Stemt til døden, det eneste program som giver dig mulighed for at bestemme, hvem der skal leve, og hvem der skal dø.
Martha har tilstået. Men er hun skyldig? Eller er virkeligheden en anden, end det de viser os på tv?

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge