By the Book tag

Det er så længe siden, jeg har udgivet andet end anmeldelser. Intentionen er der, men det der med at få skrevet andet, det kan være svært. Der er meget, jeg ikke har lyst til at dele offentligt, og det kan være svært altid at skelne, synes jeg. I stedet er det så bare blevet til ingenting. Det kan man jo næsten kun ryste på hovedet af 😉

Nu er jeg her dog endelig med noget lidt andet, nemlig By the Book tagget. Det stammer fra Marie Berg, men de danske spørgsmål har jeg fundet ved Nikoline.

Hvilken bog er på dit natbord?
Lige nu, i bogstaveligste forstand, er det Slammed af Colleen Hoover. Jeg tænker, at spørgsmålet også er ment som hvad jeg lige nu læser. Og der er en god stak; SlammedThe Colour of MagicDet gyldne kompasThe Romantic Poets og The Miserable Mill. Sidstnævnte er min lydbog på nuværende tidspunkt, og The Romantic Poets er en digtsamling, jeg læser lidt i hver dag. Det gyldne kompas er jeg i gang med for noget der ligner tiende gang, mens de første to er nye bøger, jeg længe har villet læse. Måske skulle jeg snart få læst lidt af det færdigt…

Hvilken bog var den sidste, du læste, som du vil betegne som fantastisk?
Jeg er simpelthen så dårlig til at huske, hvad jeg har læst hvornår, så her må jeg ty til Goodreads. Selvom jeg har givet flere bøger i år fem stjerner, så er det svært at udpege én. De to sidste, jeg gav fem stjerner, var You’re Never Weird on the Internet og Girl Against the Universe. Førstnævnte er en biografi af Felicia Day, som jeg på mange måder lærte noget af. Anden bog er fiktion, men den tog mange emner op og behandlede dem på en temmelig fornuftig måde, som jeg håber kan hjælpe til at nedbryde tabuer i fremtiden.

Hvis du kunne møde en hvilken som helst forfatter — død eller levende — hvem skulle det så være, og hvad kunne du tænke dig at vide?
Ernest Hemingway. Jeg synes, han har skrevet nogle ret spændende ting, og selvom han nok ikke var verdens mest rare menneske, så kunne det være lidt sjovt at møde ham alligevel. Jeg ville bare sidde og drikke kaffe med ham og snakke om løst og fast. Men ved nærmere eftertanke, så skulle jeg måske hellere vælge en forfatter, hvor jeg er lidt mere sikker på at nyde selskabet… Jeg kunne, af fan-årsager, rigtig godt tænke mig at møde både Colleen Hoover og Paula Stokes, og jeg håber sådan, det sker en dag!

Hvilke bøger vil man blive overrasket over at finde på din bogreol?
Der er jeg faktisk ikke sikker på, jeg har noget svar? Måske…håndbog i engelsk? Jeg ved det virkelig ikke. Mine reoler indeholder alt fra billedbøger til 1800-tals udgaver af klassikere. Jeg har ingen leksika, måske er dét noget, man bliver overrasket over?

Hvordan organiserer du dine bogreoler?
For udefrakommende vil det nok se ud som om, det er hulter-til-bulter. Og det er det nok også lidt. Men det giver mening for mig. Jeg kan, nogenlunde, finde rundt i systemet, og ved lige hvor jeg skal kigge, hvis jeg vil læse chicklit eller fantasy. Det er en blanding af genre- og målgruppeinddeling, og en lille smule “nu har jeg tre bøger, der ikke er plads til, de kan lige snige sig ind her”-system. Jeg nyder, at jeg ikke på den måde skal flytte rundt på det hele, hver gang jeg får en ny bog. Når det så er sagt, så vil jeg nok gerne have det arrangeret lidt mere efter forfatter, hvis når jeg engang får et bibliotek.

IMG_20160630_100416

Hvilken bog har du altid haft en intention om at læse, men aldrig kommet i gang med? Er der bøger du er pinligt berørt over ikke at have læst?
Altid er jo temmelig længe… Det sidste længe stykke tid har Jane Eyre dog stået på min mentale læseliste, fordi jeg efter at have set filmen forelskede mig i historien. Nu tør jeg bare ikke læse bogen. Hvad, hvis den er kedelig? Hvad, hvis jeg ikke forstår den? Hvad, hvis jeg hader den? Jeg vil bare så gerne læse den, men jeg er omvendt også rigtig bange for at blive skuffet. Den kommer på alle lister, jeg laver, og alligevel står den altid tilbage, som var den blevet glemt. Øv.
Jeg tror ikke, der er noget, jeg lige umiddelbart er flov over ikke at have læst.

Skuffende, overvurderet, bare ikke god: Hvilken bog føler du, du burde kunne lide, men det modsatte skete? Kan du huske den sidste bog, du lagde fra dig, uden at færdiggøre den?
Den sidste bog jeg opgav, var Armada lydbogen. Den var god, men jeg fik lidt for lange pauser undervejs og glemte lidt for meget, så jeg fik ikke nok ud af den, derfor stoppede jeg. Den sidste bog, jeg ellers har opgivet, har været en graphic novel – The Wicked + The Divine Vol. 1. Jeg er åbenbart meget kræsen når det kommer til tegneserier og graphic novels. Der er mange stilarter, jeg ikke bryder mig om, og det kan virkelig ødelægge en ellers god historie for mig.
Den sidste bog, jeg virkelig, virkelig, virkelig ikke kunne lide, var Kærlighedsbreve til de døde og Jeg levede. Jeg havde absolut intet til over for de to bøger, selvom de ellers har fået noget af en hype rundt omkring. Det var bare ikke bøger for mig.

Hvilken slags historier bliver du draget imod? Hvilken slags har den modsatte effekt?
Jeg drages jo meget af en flot forside, men det er jo så mange ting. Sjove bøger med kærlighed og måske et dystert twist. Derimod har jeg det efterhånden ret anstrengt med fantasy, og jeg orker næsten ikke at gå i gang med den genre, fordi jeg forventer at blive skuffet næsten fra start af. Så er det bare lettere at lade være… 😉

Hvis du kunne få statsministeren til at læse en bog, hvilken skulle det så være?
Ha. Sjovt spørgsmål. Et bud kunne være Emma Gads Takt og tone. Jeg synes virkelig, der er brug for bedre opførsel blandt danske politikere helt generelt.

Hvad planlægger du at læse næste gang?
Jeg har næsten lige fået Vinden i piletræerne i en rigtig fin ny illustreret udgave, som jeg regner med bliver min næste bog. Jeg har aldrig læst historien før, jeg er kundt bekendt med den fra film/tv, så jeg er spændt på, hvad Kenneth Grahames klassiske børnebog egentlig har at byde på.

2 thoughts on “By the Book tag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge