Blå nætter

påaBlå nætter – Cecilie Sund Kristensen – 77 sider – Copenhagen Storytellers

Blå Nætter er en digtsamling om de mennesker, du ikke skal finde, og de mennesker du ikke skal blive. Det er en historie om forelskelse, besættelse, stædighed og følelsen af ikke at komme nogle vegne, men stadig ikke at ville give op. Det er hende den svage og ham med de hårde kys. Ungdom der næsten når at forsvinde og nætter så blå, at de gør ondt at befinde sig i. Det er digte om en ung kvindes vej ind i en mands lukkede hjerte og et underbevidst ønske om at komme ud igen.

ny3

Likes:

• En meget sammenhængende og veludført digtsamling, hvor temaet er meget let at få øje på. Der er en stor ensartethed i digtenes tema, hvilket giver følelsen af, at det er noget bestemt, forfatteren gerne vil sige. Dette, synes jeg, er lykkedes ret godt.

• Jeg var rigtig glad for digtet Salt, fordi det på en eller anden måde bare sagde det hele. Også digtet Har du flere kondomer? kunne noget. Jeg er ikke helt sikker på hvad, men jeg følte mig draget af det.

• Den form, digtene er skrevet i, passer mig ret godt. De var skrevet meget ligetil, men alligevel med lidt skjulte budskaber, følte jeg. Samtidig virkede opsætningen bevidst tilfældig – hvis altså det giver nogen mening. Det var i hvert fald en form, jeg var ret glad for.

• Det var endvidere godt tænkt, det her med at starte i nutiden og så langsomt bevæge sig tilbage i tiden. 

Dislikes:

• Som jeg sagde, så var det en god tanke at bevæge sig bagud i tiden, men for mig blev det desværre ved tanken. Det var ikke noget, jeg som sådan kunne mærke på digtene. Det er begrænset, hvor mange digte jeg har læst, så det kan sagtens være, det bare er mig, der ikke lige kunne se det så tydeligt.

• Selvom temaet er meget tydeligt og det er en god ting, så blev det bare lidt for meget af det samme. Mange af digtene sagde det samme, bare med en anden ordlyd. Det kan også være fascinerende, men jeg er ikke sikker på, det var det, man ønskede at opnå her. Jeg begyndte i hvert fald at kede mig lidt, fordi jeg følte, at alle digtene ville det samme.underskrift

Bogen er stillet til rådighed af forfatteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge