Berørte Katrine

28930794

Berørte Katrine – Kim Fupz Aakeson – 112 sider – Gyldendal

Anmeldereksemplar fra Gyldendal.

Denne fine lille bog er en utrolig hurtig sag, for ikke kun har den få sider, den har også rigtig store bogstaver. På den måde er det en bog, man bare flyver igennem. Sproget er ligeledes utrolig let og bidrager til, at man er færdig før end man får set sig om.
Bogen er udgivet i serien Spurt, som er en række af letlæste ungdomsbøger, så på den måde passer det fint, at den er så hurtig, den opfylder i hvert fald det, jeg selv forbinder med en letlæst bog for unge.

Heldigvis kan handlingen følge nogenlunde trop. Det er klart, at i så hurtig og lille en bog, kan man ikke få alt. Der var ikke nogle lange analyser af Katrines miljø, ingen beskrivelser af, hvordan hun klarede sig indtil nu. Det var bare heller ikke noget jeg egentlig savnede. For mig var bogen nemlig rigtig god, og havde fokus på den ene historie, nemlig historien om, at Katrine er gravid. Den historie fortæller bogen her rigtig godt.
I virkeligheden er det ikke en særlig god historie, desværre, for det er også en historie om, hvordan Katrine bliver svigtet derhjemme, særligt hen imod slutningen af bogen. Og det er sørgeligt, at det skal være sådan.

Heldigvis er der andre personer i Katrines liv, som påtager sig forældrerollen, ansvaret og tilbyder Katrine kærlighed. Det er ikke de mest dybe personligheder i bogen her, men jeg synes det er gjort godt, med de få sider der har været til rådighed.

Jeg vil især anbefale bogen til unge piger, der normalt ikke rigtig gider sætte sig ned og læse. Bogen her har nemlig ingen kedelige detaljer, ingen lange beskrivelser, men er mere eller mindre ren og skær handling fra side et.

ny4

Katrine bor hjemme hos sin mor. Hun arbejder i Wienerbageren i centeret. Og hun er gravid med Markus.

”Jeg prøvede at lave en liste med plusser og en med minusser. Minus var at jeg var 16. Goodbye ungdom. Minus var også at vi ikke var kærester, mig og Markus. Og stort minus at jeg ikke anede hvad jeg ville, de andre gik ligesom på gymnasiet og tænkte ting om fremtiden.”

underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge