Baskervilleslægtens hund

23290571

Baskervilleslægtens hund – Sir Arthur Conan Doyle –  Sherlock Holmes #5 – 216 sider – Rosenkilde & Bahnhof

Legenden fortæller, at den ældgamle Baskerville-slægts ulykker begyndte, dengang den fordærvede Hugo Baskerville påkaldte Djævelen og jagtede en ung pige over heden for at skænde hende. Han døde samme nat – med struben flået op af en diabolsk kæmpehund. Ingen ved, hvor uhyret kom fra, men det siges at være dukket op igen og igen i slægtens historie som tegn på en forbandelse, der har ført til mange af Hugos efterkommeres pludselige, voldelige og uforklarlige død.

Nu er den seneste indehaver af Baskerville Hall, sir Charles Baskerville, død – tilsyneladende af et hjerteanfald. Men sir Charles’ læge, dr. Mortimer, opsøger mesterdetektiven Sherlock Holmes for at bede ham kigge på sagen. For da han fandt sir Charles, var dennes ansigtstræk forvredet af rædsel, og tæt ved afdødes lig så han sporene … efter en kæmpemæssig hund.

• • •

Det er let at se, hvordan denne bog har lagt grundstenen til den moderne krimi. Der er masser af spænding, og du bliver som læser ved med at gætte, hvilket – for mig – er noget af det, der kendetegner en god krimi.

Jeg fandt ikke bogen så god. Jeg kunne bestemt godt lide den, men jeg er ikke sikker på, jeg forstår al den hype der er omkring lige præcis denne historie. Det er sandsynligvis fordi jeg har læst en masse moderne litteratur og derfor fik øje på en masse klichéer. Noget, der jo egentlig er unfair at dømme bogen på, eftersom denne jo kom før alle de andre. Så på sin vis var det egentlig en god ting, idet det viste, hvordan denne bog har spillet en så stor rolle for især krimiens udvikling.

Plotlinjen i historien var god; den var spændende, men havde samtidig en anelse for mange beskrivelser til min smag. Derudover følte jeg ikke, at der var lige så meget humor i denne bog, som det var tilfældet med Et studie i rødtHistorien hang fint sammen og var godt fundet på, og jeg tog mig selv i at gætte på den skyldiges identitet under det meste af fortællingen. Jeg havde masser af bud, men var aldrig helt sikker før jeg nåede slutningen.

Afgjort et must-read!

ny3

Bogen er stillet til rådighed af forlaget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge