Anmeldelse: The Great Gatsby

Titel: The Great Gatsby
Org. titel:
Serie:
Forfatter: F. Scott Fitzgerald
Forlag: Penguin Books
Sider: 188
Sprog: Engelsk

Fra goodreads: The mysterious Jay Gatsby embodies the American notion that it is possible to redefine oneself and persuade the world to accept that definition. Gatsby’s youthful neighbor, Nick Carraway, fascinated with the display of enormous wealth in which Gatsby revels, finds himself swept up in the lavish lifestyle of Long Island society during the Jazz Age. Considered Fitzgerald’s best work, The Great Gatsby is a mystical, timeless story of integrity and cruelty, vision and despair.

Anmeldelse: Endnu et møde med en klassiker. Jeg havde det sjovt med denne lille bog, der formåede at få mig til at grine et par gange. Ikke mindst fordi handlingen overraskede mig. Egentlig er det ikke fordi der sker synderlig meget det første stykke af bogen, udover en masser store fester.

“And I like large parties. They’re so intimate. At small parties there isn’t any privacy.”

Karaktererne var løjerlige. Jeg holdt ikke af dem, men synes de var sjove at følge, med deres (ikke særlig-)smarte bemærkninger. Det var ikke hvem man var, men hvor rig man var. Og hvilke intentioner man havde. Så var personligheden sådan set ligegyldig. På sin vis synes jeg faktisk, at konceptet var ret godt. Når vi i dag taler om den glade jazztid, så er det tit denne overklasse vi tænker på, så på den måde fungerede det ret godt med den tid bogen foregår i. Og så havde de jo også bare de sjoveste kommentarer, som f.eks. Daisy:

“Look at that,’ she whispered, and then after a moment: ‘I’d like to just get one of those pink clouds and put you in it and push you around.”

Sproget fungerede rigtig godt for mig, jeg var vild med alle de symbolikker der blev brugt. Jeg kan godt forstå den indgår i undervisningen mange steder, men jeg forstår også fuldt ud, hvorfor mange elever ikke bryder sig om den.

Karakter 1-5:

3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge