Anmeldelse: Sky (Soulfinders #1)

Titel: Sky
Org. titel: Finding Sky
Serie: Soulfinders #1
Forfatter: Joss Stirling
Forlag: Høst & Søn
Sider: 328
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Da Engelske Sky Bright starter på high school i USA, opdager hun hurtigt, at der er noget mystisk over de fanden-i-voldske og vildt lækre Benedict-brødre. Men da den yngste bror, Zed, pludselig taler til hende gennem telepati, bliver det for meget for Sky. Ikke alene insisterer han på, at hun, ligesom han, er en savant og i besiddelse af særlige evner – hun er også hans soulfinder, hans sjælespejl.
Mødet med Zed ripper op i mørke minder om en fortid, Sky har brugt de sidste mange år på at fortrænge. Og skal hun virkelig tro på det der med, at når først soulfindere har fundet hinanden, kan kun døden skille dem ad?
Noget tyder på, at det er sandt – for snart bliver Sky viklet ind i et drama, der kan koste både hende og Zed livet.

Anmeldelse: Jeg havde med længsel set frem til denne bog, ligesom jeg havde misundt alle, der havde læst den allerede. Derfor var glæden også stor, da den endelig kom hjem på biblioteket til mig.

I det store billede, var det en hyggelig bog og kærlighedshistorien var fortalt på en forfriskende måde. Der dryssede ikke sukker ud af siderne, men det var heller ikke en kold affære. Det var fortalt en anelse mere realistisk, end hvad man (læs: jeg) ellers er vant til indenfor ungdomslitteraturen. Dog har jeg en lille anke: det her med soulfinders. For mig mindede det for meget om soulmates, som jeg synes er noget pjat, så derfor kunen jeg ikke nyde det fuldt ud. Det virkede for overfladisk, forstået på den måde at hvis der kun er én rigtig for en, hvorfor er det så overhovedet noget at skrive om? Så er det jo helt normale følelser og der er intet specielt over det. Jeg har lidt svært ved at omsætte mine tanker til ord, kan I nok se 🙂 Jeg er også sikker på, de fleste nok er lidt uenige med mig, men det er desværre sådan jeg havde det med bogen.

Udover det, så minder Skys “magiske kræfter” mig om dem Anna har i Sweet Evil. Det betød, at jeg ikke følte den fornyelse ved bogen, som mange ellers har talt om. Det irriterede mig faktisk lidt og ødelagde desværre også lidt af oplevelsen. Meeen, så var det nu heller ikke værre. Karaktererne gjorde helt klart op for det, de var sjove og lette at genkende med det samme.

Alt i alt var det en sød ungdomsbog, som jeg helt sikkert vil anbefale til andre, der gerne vil have lidt let fordøjelig læsning her henover sommeren. Jeg vil gerne læse videre i serien, men hvornår det lige bliver, det ved jeg ikke. Jeg sidder ikke og hungrer efter næste bog, men er “bare” almindeligt nysgerrig.

Karakter:
4

One thought on “Anmeldelse: Sky (Soulfinders #1)

  1. Jeg ved det ikke, men det skulle ikke undre mig at folk kunne finde på at komme med et eller andet. Og det gad jeg simpelthen ikke, derfor jeg skrev det. Det er jo sygt grænseoverskridende 🙂
    Haha ja den er lidt som den første. Sådan lidt blød og mushy hvis det giver mening? Hehe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge