Anmeldelse: Server

Titel: Server
Forfatter: Peter Griffin
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 230
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Året er 2030, og verden er ikke, som den var før krigen. Internettet er forsvundet, computere og mobiler er væk, og folk hører deres musik på kassettebånd.

I seks år har Philips far ledt efter en hemmelig serverpark, hvor al viden fra den gamle verden ligger gemt. Men netop da han afslører, at han har fundet serverne, bliver han ramt af en blodprop, og Philip ved med det samme, at det ikke er tilfældigt.

Sammen med sin kæreste Amy starter Philip nu en hæsblæsende jagt for at finde frem til de skjulte servere, men nogen er lige i hælene på dem. Serverne gemmer nemlig på en hemmelighed, der er langt større, end Philip nogensinde kunne forestille sig.

Anmeldelse: Da jeg så denne bog stå på biblioteket, tog jeg den med hjem. Jeg kunne nemlig huske at have set den hos Katja. Samtidig var jeg i forvejen i gang med en bog i lidt samme stil, nemlig Ready Player One.

Desværre er min holdning til bogen en noget andet, end den jeg havde læst, men sådan er det jo, smag og behag og alt det der. Halvvejs inde i bogen begik jeg den fejl at tage en pause og se på coveret – da jeg læste citatet herpå, var jeg næsten klar over, hvordan resten af historien ville udfolde sig. Øv!
Udover det var plottet også lidt tyndt. Jeg fik aldrig rigtig følelsen af, at forfatteren vidste, hvor han ville hen. Okay, okay, godt ord igen, men det føltes lidt som om han havde en vej han ville følge, men så stødte han lige på et par ekstra finurlige idéer undervejs. Omvendt var der den spænding, jeg håbede på. Der var faktisk scener i bogen, hvor jeg tænkte “hold da op! Uhyggeligt alligevel.” I hvert fald når man lige har in mente, at det her jo er en børne- og ungdomsbog.

Sproget i bogen var dejlig let og det tog ikke mange timer førend sidste side var vendt. Noget der helt bestemt er et plus. Dog var der i min udgave en del stave- og sætningsfejl, men helt generelt flød det rigtig godt og man blev ikke forstyrret i læserytmen. Det var en rigtig dejlig og positiv oplevelse.

Karaktererne var okay. Peter var en god hovedperson, han var utrolig voksen langt det meste af tiden. Resten af karaktererne betød ikke så meget for mig, de var der mest bare som fyld.

Jeg kunne godt finde på at kaste mig over andre bøger af Peter Griffin, men mest af nysgerrighed, og for at se hvordan han præsterer på den voksne scene.

Karakter 1-5:
2

2 thoughts on “Anmeldelse: Server

  1. Iiih, du har endelig fået læst den. 🙂

    Synd du ikke var helt så begejstret for den. Men jeg tror også at “faren” er at den altså skal læses som en ungdomsbog og opfattes derefter, og ikke læses som en bog for én på vores alder. I så fald er den alt for let og gennemskuelig, men til målgruppen rammer den bedre. 🙂

  2. Ah, der er normaltvis ret stor forskel på hvad man anbefaler til/læser som ung og teenager, og så når man bliver voksen. 😉
    Det ændrer ikke på selve indholdet i bogen selvfølgelig, men som 13-årig er du knap så kritisk overfor det, som du er 10 år senere, og opdager derfor ikke de samme fejl og mangler i bøger, som du gør som voksen. Twilight var jo mest et hit for de unge, der ikke opdagede det elendige sprog, fejlene og den dybt gennemskuelige og brugte handling. Ligesom der jo også er stor forskel på “Liv og Alexander” af Tine Bryld og så “Afrika”-triologien af Ejersbo fx. 😛

    Du læste krimier også, gjorde du ikke? 🙂 Jeg har selv overvejet (efter at have læst “Server”) at forsøge mig med at læse “Den anden mand” – Samme forfatter, men netop det voksne publikum. Det er en thriller, og lyder umiddelbart ret spændende. Jeg har bare ikke fået den bestilt på biblioteket endnu. 🙂 “Historiens vogter” har også fået ret gode anmeldelser, tilbage i 2007, jeg er bare ikke så meget til det historiske, så den er jeg lidt mere lunken overfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge