Anmeldelse: Screwed

Screwed

Dette er et anmeldereksemplar fra NetGalley, meninger og holdninger er 100% mine egne.

Titel: Screwed
Forfatter: Laurie Plissner
Forlag: Merit Press
Sider: 273
Sprog: Engelsk

Fra goodreads: Flattered by the attentions of Nick, the cutest guy in school, seventeen-year-old Grace Warren, captain of the math team, lets down her guard and gets pregnant the night she loses her virginity. Hopeful that Nick will drop to one knee and propose when she breaks the baby news to him, Grace is heartbroken – Nick wants nothing to do with her. Her best friend, Jennifer, thinks she should get an abortion, but Grace is certain that her morally upright parents will insist that she keep the baby. After she comes clean to her super-religious, strait-laced parents, they surprise her by insisting that she terminate the pregnancy to avoid humiliating the family. But when she sees the fetus on the ultrasound, she decides she can’t get rid of it. Deciding to save the tiny life growing inside of her, Grace must face the consequences of being that girl – the good girl who got knocked up.

Anmeldelse: Det her er lidt svært. Jeg er splittet mellem en god historie og dårlig skrivestil.

Det første jeg faldt over, var hvor dårligt den var skrevet. Jeg har ikke noget imod, at det er fortalt i tredje person, men forfatteren refererer til alle kvindelige karakterer med “hun” og alle mænd med “han” og så bliver det altså forvirrende. Jeg mener, hvem refererer hun til hvornår? Det var jeg ikke fan af. Jeg bryder mig ikke om, når jeg selv er nød til at gætte mig frem til det, det bryder læsningsmønsteret lidt. Det var desværre et problem gennem hele bogen.

Plottet er en helt anden historie. Det var så smertefuld en historie og jeg ville ønske, at jeg kunne have lagt bogen fra mig og sagt “det er bare en historie.” Desværre ved jeg, at det ikke bare er ren fiktion. Ting som dem i bogen sker faktisk. Det gør mig så utrolig trist. Jeg var vild med Grace og havde lyst til bare at kramme og trøste hende.
Der var også et par småting jeg ikke brød mig om. En af dem kan jeg ikke fortælle, det ville være lidt for afslørende, tror jeg, men den anden var slutningen. Det var for let bare at lade familiedramaet stå åbent. Jeg kan gode lide åbne slutninger, men jeg synes historien havde rigeligt i sig selv, det var ikke nødvendigt med denne del også.

Den måde karaktererne var beskrevet på kunne jeg ret godt lide. Jeg har lyst til at sige, jeg kunne lide dem alle, men det ville være løgn, for jeg brød mig absolut ikke om Graces forældre. På ingen måder.

Den her bog er kategoriseret som ungdomsbog, men jeg vil ikke anbefale den til folk under 16. Den  tager et par ret alvorlige temaer op og vi er med Grace i alt. Alt. Jeg vil anbefale bogen til folk der er til realisme i ungdomsbøger og vil også fortælle dem, at det her er en hård bog om en pige, der bliver dømt på én fejltagelse. Det er også muligt, at folk bliver følsomme af at læse den. Jeg gjorde i hvert fald. Jeg blev både vred og ked af det.

Karakter:
3

One thought on “Anmeldelse: Screwed

  1. Åh. Der er ikke noget værre end når en fantastisk historie er pakket ind i en elendig indpakning. Det kan ødelægge selv den bedste historie at sproget er dårligt. :/ Jeg kender dog godt det med “hun” og “han” for man får meget hurtig en tendens til at bruge de to betegnelser, for ikke at slide personernes navne op. Min korrekturlæser retter mig på det lige pt, fordi han ligesom dig også bliver forvirret nogle steder. Men for mig giver det jo mening, hvem det snakker, jeg ved det. 😛

    Men trods sproget lyder det som en rigtig god bog og med en god morale i, også for de unge. Men ja, lige med det emne skal man nok selv være et sted i livet hvor moralen er relevant. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge