Anmeldelse: Ready Player One

Titel: Ready Player One – Spillet om OASIS
Org. titel: Ready Player One
Forfatter: Ernest Cline
Forlag: Tellerup
Sider: 371
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Året er 2045 og verden er i forfald.
Som de fleste andre, søger Wade Watts tilflugt i det globale onlinespil OASIS, et virtuelt Utopia med mere end 10.000 planeter og uendelige muligheder…
Et sted i dette virtuelle slaraffenland har skaberen af OASIS, James Halliday, skjult en række gåder og udfordringer. Den person som først løser dem, arver Hallidays formue og kontrollen over OASIS!
Men gåderne er svære og folk har problemer med at løse den første ledetråd. Men en dag falder Wade over den første brik af puslespillet, og så starter spillet om OASIS…

Anmeldelse: Jeg læste prologen i en læseprøve til bogen og blev med det samme klar over, at denne her bog måtte jeg have fingrene i. Efter at have ventet længe på den engelske udgave på biblioteket, gav jeg op. Heldigvis fandt jeg den så på ereolen.

Som sagt, så er prologen virkelig spændende. Derefter gik det i stå. Nogen huggede bremsen i. Der følger nemlig en lang række kapitler, hvor vi hører om verdenens opbygning mm. Det er i sig selv også rart nok, at man får indblik i hvilken verden vi befinder os i, men det er fortalt i et tørt og kedeligt sprog. Jeg kom i hvert fald hurtigt til at kede mig.

Da fortællingen så endelig begynder at tage form for alvor, så lysner det hele lidt. Det er ikke fordi, det er et vanvittigt spændende plot bogen leverer, men den har alligevel den der “mere, mere, mere”-faktor, som gør, at man bare må læse videre.

Det der gør bogen interessant er, at man flere gange glemmer, at der faktisk også er en verden udenfor computerspillet. Ernest Cline formår at få flettet virkeligheden så godt ind i spillet, at det gælder om at holde tungen lige i munden, for ikke at kludre rundt i de to verdener der går på tværs af hinanden – den faktuelle og den fiktive. Det er også her, han får brugt sproget på en god og lidt anderledes måde, end jeg ellers lige er vant til.

Generelt var bogen god og spændende, men plottet var lidt forudsigeligt, dog med et lille twist. Alligevel skuffede den mig meget. Jeg havde forventet rigtig meget efter at have læst prologen, men jeg følte mest bogen leverede på cliffhangers i slutningen af kapitlerne og det er desværre ikke nok til mig.

Karakter:
3

6 thoughts on “Anmeldelse: Ready Player One

 1. Hmm, jeg tror, jeg bliver nødt til at foreslå den til min kæreste. Altså helt ærligt, det er en bog, der handler om et computerspil – det må da lige være noget for ham. Dog er jeg også blevet lidt nysgerrig selv – og jeg tænker, at jeg måske ikke vil blive så skuffet over den, fordi jeg nu er advaret. Selve idéen med bogen lyder i hvert fald ret god 🙂

  • Ja, det er ret synd for ham. Men heldigvis har han det nogenlunde – det klør bare ret meget, og han er sur over, at han ikke må komme ud 🙂

   Så skal den virkelig læses 🙂

 2. Måske det er ham vi grinte af? Haha for er ikke sikker på hvem du mener..
  Men det er ham der også har været inde og holde tale ved p3 guld (ham du tænker på?)

 3. Jeg havde faktisk de samme problemer med den som dig – prologen var god, og så gik bogen ligesom bare i stå de næste maaaaange sider. Der skete virkelig absolut ingenting. Og så lige pludselig kommer der gang i det hele igen, hvilket også er fint nok – men jeg havde bare forventet en hel masse mere. Synes ikke plottet var vildt fantastisk, og mysterierne og gåderne kunne godt have været mere “mere” på en eller anden måde ..
  Altså den var faktisk god nok, men jeg havde bare forventet mere.

 4. Det er altid noget at du synes at det er sjovt 😛
  jeg kan ikke helt finde ud af om jeg selv synes det er sjovt, eller om det er pinligt. For det er rigtig som du siger, så er der ikke meget forskæl fra den gang.

  Mange tak! Da jeg skrev indlægget, og så på billederne, kom jeg helt til at savne hende igen :S

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge