Anmeldelse: O’s historie

jahtsda

Dette er et anmeldereksemplar fra Sinful. Nedenstående holdninger er 100% mine egne.

NB! Dette er en erotisk bog.

Titel: O’s historie og O vender tilbage
Org. titel: Historie d’O og Retour à Roissy
Serie: O’s historie #1-2
Forfatter: Pauline Réage
Forlag: Rosinante
Sider: 308
Sprog: Dansk

Fra forlaget: O’s historie, der udkom i 1954 i Frankrig har været en omstridt bog og  udsat for adskillige retskendelser og trusler, romanen blev fx forbudt i Danmark, da den udkom i 1965. I 1969 udkom O verder tilbage (da. 1970) Efterfølgende har romanerne opnået status som nogle af de mest læste franske romaner i den vestlige verden. Handlingen centrerer sig om O, en smuk ung kvinde, der arbejder som professionel fotograf. O vil gøre alt for at tilfredsstille  sin elsker, Rene, og for at hun kan bevise sin kærlighed, fører han hende til et slot i Roissy, hvor et mystisk broderskab af rige mænd har en bizar blanding af bordel og fængsel. Her bliver O uddannet i kunsten at adlyde og underkaste sig og bliver bundet, pisket og nedgjort. Bogens sadomasokistiske scener er chokerende, frastødende, pirrende og tillokkende på samme tid, og bogen vil ikke lade nogen uberørt.

Anmeldelse: 74 sider, så kunne jeg ikke mere. Bogen lader ingen uberørt – det er så sandt, som noget kan være! Chokerende og frastødende – tjek! Jeg har virkelig svært ved, at udtrykke min foragt på en nogenlunde pæn måde. Det har er til dato noget af det klammeste jeg har læst. Fred være med, at folk er til hård sex, de kan have lige præcis de lyster de vil, det skal jeg ikke blande mig i. Problemet opstår, når det er mod kvindens vilje og det bare går ud på, at få hende til at græde og skrige. Så står jeg altså fuldstændig af. Og her taler vi altså ikke om en kvinde der underkaster sig mandens lyster som i Fifty Shades of Grey, Bared to You o.l. Det er tvang uden nogen som helst form for nydelse overhovedet!

Det slot i Roissy, der beskrives som en blanding af bordel og fængsel, er for mig at se kun et fængsel. O er lænket på hænder og fødder hele tiden, og hun har forbud mod at bruge sin mund til andet end at skrige og tilfredsstille forskellige mænd. Når hun skal bade og på toilet overvåges hun også.

Ord kan slet ikke beskrive det. Jeg sidder med en følelse indeni, der fortæller mig, at jeg burde brænde bogen. Den burde aldrig, aldrig, aldrig være udkommet. Læs den endelig, hvis du en dag får lyst til at forarges ud over alle grænser! Det her sprænger i hvert fald alle rammer!

Karakter 1-5:
ny1

3 thoughts on “Anmeldelse: O’s historie

  1. Har ofte tænkt at jeg burde læse bogen, men helt ærligt, så tror jeg bare jeg lader være. Efter at have læst din anmeldelse kan jeg ihvertfald ikke tro at det er en bog jeg har lyst til at stifte bekendtskab med…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge