Anmeldelse: Looking for Alaska

Titel: Looking for Alaska
Org. titel:
Serie:
Forfatter: John Green
Forlag: HarperCollins Children’s Book
Sider: 272
Sprog: Engelsk

Fra goodreads: A deeply affecting coming-of-age story, Looking for Alaska traces the journey of Miles Halter, a misfit Florida teenager who leaves the safety of home for a boarding school in Alabama and a chance to explore the “Great Perhaps.” Debut novelist and NPR commentator Green perfectly captures the intensity of feeling and despair that defines adolescence in this hip, shocking, and emotionally charged work of fiction.

Miles has a quirky interest in famous people’s last words, especially François Rabelais’s final statement, “I go to seek a Great Perhaps.” Determined not to wait for death to begin a similar quest, Miles convinces his parents to let him leave home. Once settled at Culver Creek Preparatory School, he befriends a couple of equally gifted outcasts: his roommate Chip―commonly known as the Colonel—who has a predilection for memorizing long, alphabetical lists for fun; and the beautiful and unpredictable Alaska, whom Miles comes to adore.

The kids grow closer as they make their way through a school year filled with contraband, tests, pranks, breakups, and revelations about family and life. But as the story hurtles toward its shattering climax, chapter headings like “forty-six days before” and “the last day” portend a tragic event―one that will change Miles forever and lead him to new conclusions about the value of his cherished “Great Perhaps.

Anmeldelse: Jeg havde ikke nogen som helst idé om, hvad bogen ville handle om, men alligevel blev jeg skuffet. Efter at have læst En flænge i himlen sidste år, var mine forventninger til denne bog relativt høje og de blev ikke indfriet, desværre. Jeg vendte den ene side efter den anden, med et indre håb om, at historien snart ville begynde at udfolde sig. Det skete ikke. I stedet fik jeg en helt almindelige historie om high school kids og deres hverdag med skole, venskab, forelskelse og det at passe ind. Det kedede mig lidt. Da jeg kom til anden del af bogen var jeg sikker på, at nu ville det hele vende, men ak nej. Det gjorde det ikke. Desværre.

Sprogligt er det ikke noget mesterværk, men det er ærligt og lige på, der er ikke pakket noget ind og det er altså noget, jeg sætter ret meget pris på. Ham John Green har altså også en helt særlig humor, der fik mig til at le lidt undervejs. Hvad bogen manglede af handling, havde den heldigvis i humor.

Miles var ikke en stærk hovedperson, men det var Alaska til gengæld. Hende holdt jeg virkelig af, hun havde bare et eller andet særligt præg over sig, der gjorde det muligt for mig at holde af hende, selvom hun egentlig også var ret irriterende. I det store hele var alle personer godt beskrevet, og det er nok smag og behag, hvem man bedst kan lide, hvis man da ikke kan lide dem allesammen. Jeg var vild med Colonel, han faldt virkelig i min smag. Stod det til mig, havde han været hovedpersonen. Han føltes på mange måder som en mere kompleks og gennemarbejdet karakter.

Jeg ved godt, det er uretfærdigt, men jeg tror grunden til min skuffelse var, at jeg virkelig elskede En flænge i himlen og havde forventet noget i samme stil. Det fik jeg ikke og derfor kedede jeg mig lidt undervejs og blev så skuffet. Det er bare svært at gå fra en fantastisk bog til en middelmådig bog, når man forventer sig noget af det samme. Jeg ville næsten ønske, jeg havde startet her og så læst En flænge i himlen bagefter. Jeg er sikker på, at jeg så ville have holdt mere af denne bog.

Karakter 1-5:
3

One thought on “Anmeldelse: Looking for Alaska

  1. I sidste uge, da jeg ville shoppe bøger hos Amazon, faldt jeg over denne bog og overvejede længe, om jeg skulle købe den. Nu er jeg glad for, at jeg ikke gjorde det. Ligesom du var jeg også ret glad for ‘En flænge i himlen’, og jeg vil gerne læse mere af forfatteren på et senere tidspunkt – det bliver nok bare ikke denne bog 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge