Anmeldelse: Krucifiks morderen (Robert Hunter #1)

indexskpaspre

Titel: Krucifiks morderen
Org. titel: The Crucifix Killer
Serie: Robert Hunter #1
Forfatter: Chris Carter
Forlag: Jentas
Sider: 365
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Hunter stirrede på den døde kvindes ansigt. Hans hjerne kæmpede med at forstå, hvad det var, hans øjne så.

En koldblodig seriemorder, maltrakterede lig, en kriminalassistent på sit livs jagt – Chris Carter har skrevet en hæsblæsende psykologisk krimi-thriller der får hårene til at rejse sig i nakken.

En ung kvinde findes brutalt myrdet i en hytte i Nationalparken i Los Angeles. Hun er nøgen, hænger fra to træstolper og huden er flået af hendes ansigt, vel at mærke mens hun stadig var i live. Mordereren har skåret et besynderligt udseende dobbelt-kors i hendes nakke; Krucifiks-morderens signatur.
Men hvordan er det muligt? To år tidligere blev Krucifiks-morderen fanget og henrettet.

Anmeldelse: Jeg er blevet anbefalet Christ Carters bøger fra flere sider og nu fik jeg så taget mig sammen og læse den første. Jeg var blevet advaret om, at der var seriøst spænding for pengene og jeg må sige, at det altså passede. Jeg var suget ind i historien allerede fra allerførste side. Plottet var så fantastisk gennemtænkt, omend jeg godt kunne have bruge en anden gerningsmand, fordi jeg halvvejs havde regnet den ud. Halvvejs!

Chris Carter har selv arbejdet som kriminalpsykolog og måden hvorpå han har skrevet denne bog, fik mig til at drage tvivl om, hvorvidt det hele var fiktion. Jeg mener, al den teori om, hvordan mordere tænker og arbejder… Skræmmende! Det var også det, der gjorde bogen så uhyggelig og ulækker som den var. At jeg blev i tvivl. Det siger jo samtidig også noget om Carters måde at skrive på.

Er man ikke til krimi, så skal man alligevel ikke holde sig tilbage. Jeg er ikke god til at skelne mellem krimi og spænding, men som jeg har inddelt de to genrer, så er dette absolut mere spænding end krimi og det er fantastisk godt fundet på. Det føltes nyskabende. At serien er amerikansk kunne man godt mærke, men det var på den positive måde. Det blev ikke for meget, det var bare mere end hvad vores skandinaviske krimidronninger kan hoste op med. Fokus var på mordsagen og ikke efterforskernes privatliv og det var virkelig en befriende læseoplevelse.

Karakter 1-5:
ny4

7 thoughts on “Anmeldelse: Krucifiks morderen (Robert Hunter #1)

  1. Pingback: Kirurgen | BOGHUNDEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge