Anmeldelse: Hvor blev du af Bernadette

 

Dette er et anmeldereksemplar fra Gads Forlag, holdningerne der kommer til udtryk i det følgende er helt mine egne.

Titel: Hvor blev du af Bernadette
Org. titel: Where’d you go Bernadett,e
Forfatter: Maria Semple
Forlag: Gads Forlag
Sider: 318
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Engang var Bernadette Fox en anset og prisbelønnet arkitekt i Los Angeles, men en uheldig oplevelse sendte hende og fami­lien i eksil i Seattle, hvor Bernadette mildest talt har svært ved at falde til: Curling-mødrene fra skolen går hende på nerverne, ligesom de fornuftige grå pageklip, den koffeinfri økokaffe og de gak-gak selvhjælpsgrupper. Det politisk korrekte tyranni er ved at drive hende til vanvid.

Familien har slået sig ned i en nedlagt, forfalden pigeskole: det regner ind, og overalt presser vildtvoksende brombærbu­ske grenene op gennem gulvbrædderne. Samtidig har Berna­dette udviklet lidt af en social fobi, hvorfor hun har hyret en vir­tuel assistent i Indien, som for 75 cent i timen ordner alle hendes ærinder via nettet. Derfor bliver situationen temmelig problematisk, da Bernadettes super begavede datter, 15-årige Bee, vil indkassere den lovede belønning for sine fremragen­de karakterer i skolen og beder om en familietur til Antarktis!

Der er kun én løsning: Bernadette må gå under jorden, og en vanvittig og underholdende efterforskning sættes i gang!

Anmeldelse: Med udtalelser som “guddommeligt morsom” og “Semple har skrevet en både fantastisk og sjov roman,” så var der lagt op til et stort læseeventyr. Mine forventninger blev ikke indfriet, men jeg tror mest af alt det skyldes, at jeg ikke forstod bogen. Målgruppen vurderer jeg til at være modne kvinder, en kategori jeg trods alt ikke selv hører ind under endnu 😉

Bogens handling fangede mig på ingen måder, men det hele var krydret med sjove passager, bl.a. om hvor meget ubrugeligt skrammel man kan ende med at købe i Ikea, bare fordi det er billigt, og det var disse ting der gjorde, at jeg trods alt kom gennem bogen. Det virkede lidt som om, Bernadette havde en (meget) forsinket fødselsdepression, og det er på ingen måde noget, jeg kan sætte mig ind i, da jeg som bekendt ikke har nogen børn. Jeg ville rigtig gerne kunne lide denne bog og jeg prøvede nok også for hårdt på. Jeg var på nippet til at opgive flere gange, men holdt alligevel ud. Inde midt i bogen var et afsnit på 17 sider, der var skrevet som et interview med forskellige arkitekter. Det sagde mig absolut intet og det tog mig 50 minutter at få læst de sider. Ikke fordi det var svært, men fordi tv’et var tændt og jeg bare ikke kunne blive fanget af de sider.

Det hele er ikke skidt. Sidste del af bogen, især de sidste 50 sider, var okay og slutningen sneg sig også op på lidt mere end bare okay. Jeg forstod bare ikke rigtig, hvorfor Bernadette forsvandt, udover at hun bare var lidt træt af livet, men hvem er ikke det af og til? Som det beskrives i bogen, virker det ikke som om hun er deprimeret, hun er bare træt af selve øjeblikket. Ja, jeg synes den var underlig og jeg forstod den ikke. Og så følte jeg mig bare for ung. Jeg har sendt bogen til læsning hos min mor, så må vi se om hun får mere ud af den end jeg gjorde.

Karakter 1-5:
2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge