Anmeldelse: Geek Girl

Titel: Geek Girl
Forfatter: Holly Smale
Forlag: HarperCollins Children’s Book
Sider: 378
Sprog: Engelsk

Dette er en kopi fra netgalley, men holdningerne er helt mine egne.

Fra goodreads: Harriet Manners knows a lot of things.

She knows that a cat has 32 muscles in each ear, a “jiffy” lasts 1/100th of a second, and the average person laughs 15 times per day. What she isn’t quite so sure about is why nobody at school seems to like her very much. So when she’s spotted by a top model agent, Harriet grabs the chance to reinvent herself. Even if it means stealing her Best Friend’s dream, incurring the wrath of her arch enemy Alexa, and repeatedly humiliating herself in front of the impossibly handsome supermodel Nick. Even if it means lying to the people she loves.

As Harriet veers from one couture disaster to the next with the help of her overly enthusiastic father and her uber-geeky stalker, Toby, she begins to realise that the world of fashion doesn’t seem to like her any more than the real world did.

And as her old life starts to fall apart, the question is: will Harriet be able to transform herself before she ruins everything?

Anmeldelse: Hvis man skal kunne lide en bog, skal man kunne lide mindst en af karaktererne. Det kunne jeg desværre ikke. Harriet var over det hele og klodset. Jeg er sikker på, det havde været sjovt, hvis jeg var 13 år gammel, men det er jeg ikke og jeg syntes overhovedet ikke, hun var sjov. Faktisk følte jeg at hun var irriterende med vilje.

Hendes far og stedmor var fyldt med klichéer og det bryder jeg mig ikke om. Wilbur, en af hendes agenter fra modelbureauet, kunne jeg heller ikke lide. Han var bare for meget. Normalt kan jeg godt lide det, når forfattere gør grin med karakterer, men det her var bare for meget. Det føltes næsten som en fornærmelse mod model verdenen. Helt ærligt, alle mænd i den branche ér altså ikke homoseksuelle og de opfører sig altså også langt fra sådan allesammen! Holly Smales budskab om, at tingene ikke altid er som de ser ud, at vi godt kan pakke vores fordomme væk, det falder altså lidt til jorden, når hun selv beskrive mode industrien med så tykke fordommme som det er tilfældet. Jeg brød mig i hvert fald ikke om det.

Så hvorfor stoppede jeg ikke bare, hvis bogen var så dårlig? Fordi 1) Det var en hurtig bog og 2) Jeg havde brug for en bog, hvor jeg ikke skulle tænke særlig meget. Desværre kunne jeg så heller ikke lide bogen og det er jo altid ærgerligt. Jeg er dog sikker på, at der er mange andre (yngre) der vil synes godt om denne bog.

Karakter 1-5:
2

3 thoughts on “Anmeldelse: Geek Girl

  1. Uh, jeg har lige fået denne bog hjem på dansk og er ret spændt på den. Har hørt så meget om den, i hver sin ende af skalaen, så er spændt på hvad mit eget syn på den bliver.

  2. Ikke endnu desværre. Jeg forsøger stædigt at kæmpe mig igennem et bjerg af bøger der venter, men det er som om de sidste dage bare er fløjet væk, uden at jeg har fået åbnet en side. Og glæder mig ellers så meget til flere af dem. Tror bare mit hoved har været godt fyldt og slidt efter den sidste tids studie. :S

  3. Pingback: Bundskraberne 2013 | Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge