Anmeldelse: Fahrenheit 451

Titel: Fahrenheit 451
Forfatter: Ray Bradbury
Forlag: Gyldendal
Sider: 221
Sprog: Dansk

Fra forlaget: Guy Montag er medlem af brandkorpset, der påsætter brande i huse, hvor der findes bøger. Noget han først begynder at sætte spørgsmålstegn ved, da han møder Clarissa.

Anmeldelse: Endnu en klassiker læst. Yay. Og denne var en af de bedre. Historien om brandmænd, der brænder huse med bøger var naturligvis tiltrækkende lige fra start. Det er tankevækkende (omend også grusomt!), hvorfor de gør det, og det var noget, der var i stand til at holde mig fanget hele bogen igennem.

Rikke gav mig denne bog i forbindelse med boggaveprojektet, da jeg havde fortalt, hvor nysgerrig jeg er på sci-fi. Som klassiker gjorde den det godt, som appetitvækker for sci-fi gjorde den det ikke helt så godt. Jeg er ikke skræmt væk, det var bare slet ikke hvad jeg havde regnet med. Alligevel kunne jeg jo som sagt godt lide historien, og bogen var tilmed skrevet i et rigtig let sprog, der fik siderne til at vende sig af sig selv. Det var en helt ny oplevelse med en klassiker, og en rigtig god en af slagsen.

I forhold til karaktererne, var de lidt for let beskrevne til hvad jeg bryder mig om. Jeg kom aldrig helt ind under huden på dem og det savnede jeg lidt. Det er jo selvfølgelig også begrænset, hvad man kan nå på 220 sider, når historien også skal fortælles, men det havde nu været dejligt alligevel. Ydermere fandt jeg starten lidt forvirrende og der gik et par sider, før jeg rigtig fik fat på, hvad det helt præcis gik ud på. Til folk der gerne vil igang med den mere klassiske litteratur, er denne bog et godt sted at starte.

Karakter 1-5:
ny3

7 thoughts on “Anmeldelse: Fahrenheit 451

  1. Hvor skal jeg virkelig snart tage mig sammen til at læse denne. Jeg har efterhånden haft den på min TBR-liste virkelig længe, det er bare som om, der altid kommer en anden bog foran den. Men sådan er det vel for det meste – uanset hvad glæder jeg mig i hvert fald til, jeg en dag får den læst 🙂

  2. Jeg er meget enig i din anmeldelse. Jeg havde nok forventet – eller måske nærmere håbe3t – at jeg ville blive mere rørt af historien (det drejer sig jo om afbrænding af bøger ;-)), men det gjorde jeg desværre ikke. Synes dog det er en fin lille bog.

  3. Til min blog: Ja, jeg glemmer det simpelthen bare. Jeg føler mig fra naturens side sjældent tørstig, så hvis jeg ikke husker mig selv på det, så kan jeg godt ende med kun at drikke måske en liter på en hel dag. Lidt om morgenen, en halvliters flaske i løbet af dagen, og så lidt om aftenen. Men det er jo ikke nok. SLET ikke i en varme som den herovre.

    Ja, jeg har faktisk aldrig set naboens have, kun huset. Han er godt nok en ældre herre, men herovre har de jo de der minimaskiner man kan køre på. Ved ikke hvordan hulen det kunne tage en time, nonstop. O_o

    —————-

    Jeg læste Fahrenheit 451 for nogle år siden, omkring min HF-tid. Kan godt huske at den var ret let i det, man kom ikke som sådan under overfladen synes jeg. Jeg syntes ikke den var dårlig, omvendt er den også bare ekstremt kort og overfladisk, i forhold til at det er blevet en klassiker.

  4. Enig! Jeg har aldrig før arbejdet med så frit emnevalg som nu, og det er virkelig en helt anden udfordring, man står over for, end når man har en eller anden form for rammesætning at arbejde ud fra. Er helt lettet over at høre, at andre har det på samme måde, for de fleste af mine studiekammerater har haft let ved at finde et emne – så det er dejligt at høre, at det ikke bare er mig, der er helt galt på den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge