Anmeldelse: Extremely loud and incredibly close

Titel: Extremely loud and incredibly close
Forfatter: Jonathan Safran Foer
Forlag: Penguin
Sider: 326
Sprog: Engelsk

Fra forlaget: Nine-year-old Oskar Schell is an inventor, amateur entomologist, Francophile, letter writer, pacifist, natural historian, percussionist, romantic, Great Explorer, jeweller, detective, vegan, and collector of butterflies.  When his father is killed in the September 11th attacks on the World Trade Centre, Oskar sets out to solve the mystery of a key he discovers in his father’s closet.  It is a search which leads him into the lives of strangers, through the five boroughs of New York, into history, to the bombings of Dresden and Hiroshima, and on an inward journey which brings him ever closer to some kind of peace. 

Anmeldelse: Jeg fik denne bog af Rikke i forbindelse med boggaveprojektet, og lad mig bare sige det som det er: Jeg elskede den. Knuselskede den simpelthen. Aldrig har jeg læst en karakter, der er så godt skrevet. Det er virkelig fantastisk, hvilken følelse den gav mig allerede fra side et.

Jeg havde set filmtraileren et par gange og ligeledes læst om bogen, men aldrig rigtig påbegyndt dem, mest af alt fordi, jeg syntes det lød lidt for rodet og også lidt tyndt til min smag. Det der med, at Oskar skulle finde låsen til nøglen. Det kunne nemt ende i en hel masse beskrivelse. Det var midlertid ikke tilfældet. Det eneste jeg nu sidder og er ærgerlig over er, at jeg ikke længere kan læse bogen for første gang. Den var altså virkelig, virkelig fantastisk! Den var smuk på en helt ny måde. Jeg elskede Oskar, Mr. Black, udlejeren og alle de andre karakterer.

Bogen består af forskellige typografier og billeder, altsammen noget, der fremhæver den utrolige historie og bare tilføjer til finurligheder der gør, at denne bog altid vil være med mig.

Det er klart blevet en af mine nye yndlingsbøger og det varer nok ikke længe, før jeg skal igang med den igen. Så god var den nemlig! Og jeg vil til hver en tid anbefale den. Til alt og alle.

Karakter 1-5:
5

7 thoughts on “Anmeldelse: Extremely loud and incredibly close

  1. Jeg har overvejet den længe. Men har ikke helt kunne finde ud af, om jeg egentlig gad at læse den – den virker nemlig lidt tynd, hvis man bare kigger på beskrivelse. Nu er der dog efterhånden kommet en del rigtig gode anmeldelser af den, og efter at have læst din anmeldelse, bliver jeg virkelig nødt til at få den læst! 🙂

  2. Hvor er jeg dog glad for, at den bog bragte så meget glæde. Den er nemlig enormt velskrevet, rørende, eksperimenterende og smuk. Så fin og så god – og det glæder mig sådan, du er enig!

  3. Den bog er noget af det mest fantastiske der er skrevet – jeg elskede den så meget, at jeg tog den med til en eksamen og endte med at sidde at kramme den, da vi skulle snakke om bogen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge