Anmeldelse: En lykkelig kvinde (Therese trilogien #3)

jgksldTitel: En lykkelig kvinde
Serie: Therese trilogien #3
Forfatter: Hanne-Vibeke Holst
Forlag: Gyldendal
Sider: 400
Sprog: Dansk

OBS! Synopsen såvel som anmeldelsen indeholder spoilers fra de to foregående bøger i serien.

Fra goodreads: Den toogtrediveårige tv-reporter Therese Skårup fra er en lykkelig kvinde med mand, barn, nyt hus og et prestigefyldt job. Men kun når hun tager skyklapper på. Hendes far, der netop er vendt hjem fra sit tyveårige eksil i Spanien, dør, og kort efter sendes Therese på en reportagerejse til Budapest, hvor hun som en af få journalister har fået adgang til den internationale storfinansmand Peter Lucas. I Budapest forelsker hun sig i Lucas’ ven, filmfotografen Miklós.
Hjemme igen i København åbner Therese sin fars kasse med efterladte papirer, og ud slipper endelig alle fortielserne, der sammen med forelskelsen i den mystiske Miklós truer med at nedbryde hendes vanlige selvsikkerhed og den tryghed, som hun og hendes mand desperat har forsøgt at bygge op. Hendes liv og selvopfattelse bliver sat på spidsen, og hun må træffe afgørende valg.

Anmeldelse: Øv, øv, øv. Det startede så godt, men gik bare ned ad bakke. Jeg er glad for, dette var sidste bog i serien.

Karaktererne blev virkelig en parodi på sig selv og Therese og Pauls forhold blev lige så dysfunktionelt som Eva og Gideons (Bared to You). Det klædte ikke bogen og jeg blev tværtimod godt og grundigt frastødt. Det ødelagde fuldstændig bogen for mig og er også årsag til den dårlige karakter. Jeg forstår slet ikke, hvorfor Holst har valgt at skrive karaktererne sådan. Det lå ikke til dem.

Handlingen drejede sig alt for meget om det her forhold, der slet ikke fungerede og Thereses jagt på den far, der var død, men som alligevel blev ved at jage hende. Det var en helt andet historie, end hvad de forrige bøger har lagt op til. Jeg vidste godt, der ville komme noget omkring hendes far i bøgerne, men han fyldte alt for meget og især efter hand død. Det virkede malplaceret.

Generelt føltes hele tredje bog tvungen, som om forfatteren blev bedt om at skrive en sidste bog i serien, men egentlig ikke havde stof nok til det. Om det forholder sig sådan har jeg ikke undersøgt, men det var den følelse jeg sad med efter endt læsning. Desværre.

Karakter 1-5:
ny2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge