Anmeldelse #430: Ursiderne (Spektrum #3)

Ursiderne – Spektrum #3 – Nanna Foss

Stærk hovedperson der rejser i tid og sted
Nå. Tredje bog i Spektrum serien. Så er vi en tredjedel igennem. Det virker alligevel vildt nok, hva’? Den her bog var virkelig god, og jeg tror faktisk, Nasrin er blevet til min yndlingsperson i serien.

Den eneste ting der gør, at jeg ikke kan give fuldt hus er, at jeg var ret forvirret i starten. Jeg synes, der gik lang tid, før der sådan for alvor begyndte at ske noget, desværre. Men det er til gengæld også den eneste anke jeg har.

Den power, Nasrin bringer til gruppen af tidsrejsende, er bare så fantastisk, og når jeg ser tilbage på de forrige bind, så er det nok også lige det, de har manglet. Gruppen altså, ikke bøgerne. På mange måder er hun nok også den, jeg bedst kan identificere mig med, i hvert fald indtil videre.

Der er masser af tegn på en kommende romance i den her bog, men den skal jeg selvfølgelig ikke sidde her og spoile. Jeg vil bare sige, at den altså var rigtig fin, også selvom jeg havde set den komme på lang afstand.

Tidsrejsemæssigt, så bliver vi bragt nye steder hen denne gang, ikke bare ift. årstal, men også geografi. Det er rigtig fint den måde, Nanna langsomt udvider universet på ved at lade os komme både nye steder og nye tider hen. Jeg skrev i min anmeldelse af første bog, at jeg var i tvivl om, hvorvidt serien kunne bære ni bind. Det kan den sagtens!!! Jeg er slet ikke i tvivl. Det er vidunderligt at se, hvordan der for hvert eneste bind i serien kommer flere og flere fans.

Bogen slutter med en temmelig stor cliffhanger, så hav endelig bog fire parat, når du går i gang med denne!

Jeg døde da jeg var ti år. Var det ikke for drengen med de grå øjne, havde det været min eneste død. Men jeg fik en ny chance dengang. En chance jeg ikke har tænkt mig at spilde.

16-årige Nasrin møder den dreng som reddede hendes liv da hun var lille. Han kan bare ikke huske hende, og han er ikke blevet ældre i de syv år der er gået. Desuden var han ikke blind. Men hun er helt sikker: Det er den samme person.

Drengens venner er mistroiske over for Nasrin. De snakker om uhyggelige skyggevæsner og om tidsrejser. Nasrin vil ikke blandes ind i  deres mærkelige projekt. Men hun ønsker desperat at forhindre noget i fortiden. Én bestemt ting. Og måske kan det rent faktisk lykkes.
Hvis hun tænker sig om. Hvis hun tager de rette beslutninger.

Spørgsmålet er om man kan ændre noget som allerede er sket. Det vil hun snart finde ud af. Det er kun et spørgsmål om tid…

 

Tidligere anmeldt af forfatteren:

Leoniderne (Spektrum #1)
Geminiderne (Spektrum #2)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge