Anmeldelse #400: Without Merit

Without Merit – Colleen Hoover – 359 sider

En YA romance fra Colleen Hoover? Ja tak!
Colleen Hoover skriver new adult romance, ikke? Altså…. Sådan forholder det sig jo normalt, men denne er lidt anderledes. Det er mere en young adult romance, og dermed skiller den sig ud fra hendes andre bøger. Hovedpersonen er yngre, og bogen er knap så eksplicit som de øvrige. Jeg har længe følt, at jeg har været vokset lidt fra YA, fordi jeg er et andet sted i livet nu, og jeg har derfor lidt sværere ved at relatere til hovedpersonerne.
Men denne her bog… Den virkede altså. Jeg elskede Merit som hovedperson. Jeg var også rigtig vild med Luck, og nøj hvor vil jeg bare håbe, at jeg kommer til at læse mere om ham en dag. Jeg var nok lidt på team Merit og Luck i starten.

Der skete rigtig mange ting i bogen, sådan virkelig mange faktisk. For nogen er det helt sikkert også lidt for meget, men for mig fungerede det. Jeg var faktisk helt imponeret over, hvordan Colleen kunne holde så mange bolde i luften på én gang, uden at tabe en eneste! Der var så mange hemmeligheder og usagte ting. Selvom det er en kærlighedshistorie, så er det bestemt også en historie om dynamikken i en familie, at acceptere hinandens fejl, at lytte og ikke bare drage egne konklusioner.

Bogen behandler også lidt tungere emner såsom psykisk helbred og seksualitet, men den gør det på en rigtig fin måde og det bidrager i stor stil til historien. Det hele er velskrevet og alt er forklaret på en rigtig fin måde, uden nogensinde at tale ned til læseren.

I starten var jeg ikke den største fan af Merit, hun var simpelthen bare for meget. Det ændrede sig dog, og jeg begyndte at forstå, hvorfor hun var sådan. Det eneste jeg ville ønske var, at der var en af personerne, der fik lidt mere tid hen imod slutningen af bogen, og jeg håber sådan, vi får en follow-up på vedkommende. Af fare for at afsløre for meget af bogen, så vil jeg ikke fortælle hvem, men det kan du se her, hvis du er nysgerrig.

Not every mistake deserves a consequence. Sometimes the only thing it deserves is forgiveness.

The Voss family is anything but normal. They live in a repurposed church, newly baptized Dollar Voss. The once cancer-stricken mother lives in the basement, the father is married to the mother’s former nurse, the little half-brother isn’t allowed to do or eat anything fun, and the eldest siblings are irritatingly perfect. Then, there’s Merit.

Merit Voss collects trophies she hasn’t earned and secrets her family forces her to keep. While browsing the local antiques shop for her next trophy, she finds Sagan. His wit and unapologetic idealism disarm and spark renewed life into her—until she discovers that he’s completely unavailable. Merit retreats deeper into herself, watching her family from the sidelines when she learns a secret that no trophy in the world can fix.

Fed up with the lies, Merit decides to shatter the happy family illusion that she’s never been a part of before leaving them behind for good. When her escape plan fails, Merit is forced to deal with the staggering consequences of telling the truth and losing the one boy she loves.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge