Andy Weir

Bag enhver bog gemmer sig en forfatter. En, der har lagt masser af timer i det, vi sidder og læser. Andy Weir er forfatteren bag The Martian, som jeg lige har læst, og hans historie er lidt usædvanlig og ret vild.

The Martian er en New York Times-bestseller og har solgt over 180.000 eksemplarer, men forud for det, er der en god historie. Andy startede nemlig med at udgive sin bog elektronisk. Han lagde et kapitel op på sin hjemmeside, så et til og et til og sådan fortsatte det. Grundet tidligere afslag på bøger fra forlag, bestemte han sig for at gøre det hele selv. Dette skete i 2011. Senere lavede han bogen tilgængelig som Kindle format, til $0.99. På bare tre måneder solgte den 35.000 eksemplarer! Og så skete det… I marts 2013 blev bogen opkøbt af Crown Publishing for et seks-cifret beløb. Det er da også en sum penge 🙂 Lydbogsrettighederne blev også opkøbt i samme måned, og sågar også filmrettighederne! Han har haft en rimelig vild marts måned i 2013, må man sige!
Filmen er sat til at have premiere d. 25. november i år og med Matt Damon i hovedrollen.

Det er tankevækkende, at en bog, der pludselig bliver sådan en stor succes, faktisk er startet med at være tilgængelig helt gratis på forfatterens hjemmeside.

2 thoughts on “Andy Weir

  1. Hvor er det virkelig en fed historie. Og hvor er det altså virkelig sejt, at han har formået at få så meget succes, selvom bogen startede ud med at ligge frit tilgængeligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge