A Storm of Swords

6307964A Storm of Swords – George R.R. Martin – A Song of Ice and Fire #3 – 1216 sider

Of the five contenders for power, one is dead, another in disfavor, and still the wars rage as violently as ever, as alliances are made and broken. Joffrey, of House Lannister, sits on the Iron Throne, the uneasy ruler of the land of the Seven Kingdoms. His most bitter rival, Lord Stannis, stands defeated and disgraced, the victim of the jealous sorceress who holds him in her evil thrall. But young Robb, of House Stark, still rules the North from the fortress of Riverrun. Robb plots against his despised Lannister enemies, even as they hold his sister hostage at King’s Landing, the seat of the Iron Throne. Meanwhile, making her way across a blood-drenched continent is the exiled queen, Daenerys, mistress of the only three dragons still left in the world. . . .

But as opposing forces maneuver for the final titanic showdown, an army of barbaric wildlings arrives from the outermost line of civilization. In their vanguard is a horde of mythical Others–a supernatural army of the living dead whose animated corpses are unstoppable. As the future of the land hangs in the balance, no one will rest until the Seven Kingdoms have exploded in a veritable storm of swords. . . .

• • •

Jeg var så uheldig, at få spoilet tre ret store ting i den her bog. Det ødelagde selvfølgelig fuldstændig chok momenterne. Desværre! Jeg kan kun forestille mig, hvordan det må have været at læse den, uden at vide, hvad man gik ind til.

Heldigvis, så var bogen stadig alt det jeg håbede på – og mere til. Og den slutning. Hvad var det nu for noget?!?! :O

Jeg blev mere glad for Dany i den her bog, hurra! Hvor har jeg virkelig kedet mig under hendes kapitler tidligere. Den her gang, var det mest Samwells kapitler der kedede mig, men det var ikke alle sammen, kun omkring hvert andet. Til gengæld fandt jeg Jamie ret spændende! Og Tyrion, men det gør jeg vist altid. Og så ELSKER jeg bare Sansa! Jeg tror, hun er min yndlingskarakter! Jeg er vist den eneste, der ikke hader hende… Og nå ja. Ygritte. Hun er altså også ret sjov at følge.

Det er altså ikke nemt, at sige noget fornuftigt om den her bog, uden at spoile. Folk, der har set serien først, går fuldstændig glip af spændingen ved bogen. Og folk, der ikke har hverken set eller læst den her serie, de går bare glip af noget fantastisk. Et absolut mesterværk.

5

8 thoughts on “A Storm of Swords

 1. Jeg bliver nødt til at vide HVORFOR Sansa er din yndlings? Hun er jo det mest ynkelige og naive menneske der findes, hun tager slet ikke ansvar for hendes eget liv, men det værste synes jeg, er at hun ikke lærer af sine fejl! Hun er slet ikke blevet klogere fra bog 1 til 5’eren.

 2. Hehe, ja det er svært at give et resumé uden at afsløre for meget. Irriterende at du fik spoilet så meget – det er klart sjovere selv at læse det. Jeg er en af de mange, der ikke kan fordrage Sansa, men jeg synes dog, at hun bliver lidt mere tålelig, jo længere man når i serien.

  • Ja, det er altså ret svært! 😛
   Ja, og det var bare de mest pudsige måder, og lidt min egen skyld. Øv. Jeg håber, jeg har bedre held her i august, når jeg forhåbentlig går i gang med den fjerde bog.
   Hehe, ja det “problem” har jeg jo så ikke 😛

 3. Jaaaa, det er en god bog! Har klikket 4’eren hjem og går lidt rundt om mig selv… for det er sådan en moppedreng, og tænk på alle de bøger, jeg ikke når at læse imens jeg er igang med den… Bookish-problem 😉

 4. Jeg melder mig under fanerne som Sansa-fan. Jeg er enig med Tyrion: “Lady Stark, you may survive us yet.” (Det håber jeg virkelig)

  Hun er vel det mest realistiske billede på en pige/ung fornem kvinde i en middelalderverden – et produkt at den opdragelse, piger får til at være søde, smukke og uden egen vilje?

  Hun begynder serien som grænseløst naiv; men jeg er bestemt ikke enig i, at hun ikke udvikler sig. Hendes udvikling er en mere diskret, indre udvikling, hvor hun konstant tvinges til at tilpasse sig skiftende omstændigheder som hun ikke har nogen mulighed for at påvirke.

  Det er konstant andre personer, der har magten over hendes liv, og hun bliver bedre og bedre til at opfatte, hvad de forventer af hende, og tilpasse sig det – det er den overlevelsesstrategi, hun mestrer. Jeg synes, det er meget mere interessant end Aryas fandenivoldske personlighed.

 5. Pingback: Min bogreol #6 – Mixed vol. 2 | Boghunden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge