7 dage

syv-dage_3222117 dage – Eve Ainsworth – 256 sider

Denne bog er et klassisk eksempel på, når der bliver prøvet lidt for hårdt. Det er virkelig en skam, for jeg kunne ellers godt lide bogen. Den skifter synsvinkel mellem mobber og mobbeoffer, og det fungerer egentlig ret fint. Det er tydeligt, at man skal få sympati med mobberen, som også selv har sit at slås med, men det virker bare aldrig helt på mig. Jovist, jeg føler med hende, men hvorfor tage problemerne over på en anden? Hvorfor? Så massiv en mobning som Jess bliver udsat for er der altså bare ingen undskyldninger for. Ingen. Det kan ikke retfærdiggøres af andre og deres problemer.

Herudover har jeg et problem med bogens slutning. Det var så åbenlyst fra begyndelsen! Virkelig! Jeg hader når bøger prøver at”være spændende” på den måde. Det virker billigt og købt og det virker ikke. Lad nu bare være, ikke?

Udover det, så var det en ganske udmærket bog, faktisk. Så god, at jeg “bare lige skulle læse til side 100” og endte med i stedet at sidde oppe og læse færdig til kl. 01.30. Den er så dejlig hurtigt læst, sproget flyder virkelig i bogen. Skrivestilen mellem de to hovedpersoner er ret ens, men det gør ikke noget, for der er mange andre måder der gør, at man sagtens kan kende forskel (også udover at deres navn står i starten af kapitlet, altså).

Handlingsmæssigt går det temmelig stærkt. Bogen foregår, surprise surprise, henover en uge, så selvfølgelig går tingene stærkt, men jeg ved ikke om jeg synes, det er helt passende. Måske skulle man have ladet den strække sig over længere tid og så bare tage nogle dage ud hist og her? På bagsiden står der, at en uge kan ændre alt, jovist, men det er nu alligevel lidt voldsomt, synes jeg. Til gengæld er det dejligt at sidde som læser og bare lade det ene efter det andet ske. Der er ikke mange spildord!

Alt i alt var det en ganske solid roman, hvis helhedsindtryk dog bliver ødelagt af den tamme slutning. Om man kan forlige sig med mobberens motiver, det er nok en smagssag, men hvis man kan se igennem fingre med det, så tror jeg, man vil finde masser af fornøjelse og underholdning i 7 dage.

ny3

En uge kan ændre alt!

Kez er smuk og populær – og en tyran, som sårer alt og alle.
Jess er overvægtig og kejtet – og et nemt offer.
Men så opdager Jess, at der er en, som vil hjælpe hende.
Problemet?
Han er Kez’ kæreste.
Nu bliver situationen rigtig modbydelig.
underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CommentLuv badge